DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


zondag 15 januari 2012

LENTE!

Wanneer spreek je van lente? Heb je het over een Arabische lente als een dictator het veld heeft geruimd, over een wetenschappelijke lente als een Higgsdeeltje de ruimte heeft geveld? Velen hebben een mening en slechts weinigen zijn deskundig, maar één ding staat buiten kijf: de lente van Meerwijk is begonnen op 1 januari 2012!





Lente van Meerwijk
De lente komt in soorten en maten, hij kent vele gedaantes. Maar welke gedaante hij ook aanneemt, hij blijft het symbool van vernieuwing en verbetering, van kansen, mogelijkheden en uitdagingen. De geur van bosviooltjes vermengt zich met die van ouderwetse groene zeep, de vensters gaan open en de geest uit de fles. Genoeg geklaagd en getreurd, tijd voor het nieuwe elan. We gaan er iets moois van maken!

Een onnavolgbaar gedicht ter ere van de lente (vrij naar Gorter)
Net als wij (...) zijn jullie allen elke dag voor de kinderen druk bezig,
Leerlingen dingen leren, hen aanmoedigen, corrigeren en altijd voor hen aanwezig.
Volgend jaar graag niet meer in het Sufferdje met allerlei smeuiïge artikelen,
Met vernieuwde kracht vooruit, achter je laten al die perikelen!

Geen opmerkingen :