DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


donderdag 21 juni 2012

LICHAAMS-TAALTOETS



Van onze verslaggever
Jean-Paul Stinissen

Meerwijk Landelijk is enige beroering ontstaan door het bericht dat burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam een taaltoets verplicht wil stellen voor prostituees. Vooral het gebruik van juist een taaltoets om de mate van zelfstandigheid te bepalen heeft tot verontwaardigde reacties geleid. "En als je dyslectisch bent moet je je voortaan zeker laten behandelen in een SOA-kliniek? Laat ze boeven gaan vangen in plaats van de hardwerkende burgers lastig te vallen met d'r lui achterlijke toetsvragen. En nou opzouten met dat bloknootje van je of anders laat ik de hond los!", zo laat raamexploitant Leslie S. weten.

Leerwerktraject
Leerwerktraject
Toch is er weinig nieuws onder de zon. Sylvia Borin, onderwijskundig beleidsmedewerker van de Meerwijkse Scholengroep, ontwikkelde al enige jaren geleden een meerkeuzetoets voor toelating tot de sector Escort en Ondernemerschap van het College van Beroepsonderwijs. Met name de docenten in het leerwerktraject maken er, tot grote tevredenheid van de Raad van Toezicht van de MSG, veelvuldig gebruik van. Tiny Oudewater, voorzitter van de raad, is dan ook verbaasd over de nu ontstane commotie: "Ofschoon we natuurlijk allemaal weten dat het economische crisis is, kan de sector E&O zich als een van de weinige in Nederland helemaal zelf bedruipen. Sterker zelfs, de sector is de enige wie nog winst boekt, dankzij onze Max. Als die indertijd niet eigenhandig naar de grensgebieden van Albanië was gegaan om studentes te werven voor de opleiding, hadden we nu natuurlijk niet zo kunnen scoren."

Oefentoets
Sylvia Borin is in eerste instantie niet erg genegen om een toelichting te geven op de door haar ontwikkelde taaltoets. Zij verwijst naar Siebe Proximus, de woordvoerder van de MSG, die zich echter voor onbepaalde tijd met betaald verlof heeft gestuurd. In ruil voor een donatie aan het verkiezingsfonds van de Dierenpartij blijkt Borin evenwel graag bereid om inzage te geven in een oefentoets. "De werkelijke toetsen zijn uiteraard alleen beschikbaar voor onze studenten. En dan nog alleen tegen een redelijke vergoeding."

Binnenkort
Dankzij de moderne technologie beschikken de Columnisten van Katoen nu echter per ongeluk over onweerlegbare kopieën van de oefentoetsen voor de opleiding E&O van de MSG. Binnenkort zullen we daaruit enige saillante vragen publiceren. Niet alleen uit de taaltoets voor aankomende prostituees trouwens, maar daarover een volgend keer meer.

Bron: Noordwestelijk Nieuwsblad

Geen opmerkingen :