DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


zaterdag 16 februari 2013

7 VOOR 12



Deze keer een vraag van Izzy Oude Pekela, voormalig docent filosofie van de MSG en tegenwoordig columnist-in-opleiding, die na veel gesoebat mee mocht naar Warm Land als een soort van schadeloosstelling vanwege onterecht geleden onrecht. Izzy geniet zeer van zijn overwinningsgevoel en van het feit dat hij tijdelijk even zijn principes opzijgezet heeft.



A. Een op de twee auto's in Warm Land is ouder dan 25 jaar. Dat komt omdat je dan geen wegenbelasting hoeft te betalen. Soms zijn zelfs twee op de twee auto's zogenaamde oldtimers. Samen zijn die meer dan 50 jaar oud en dan krijg je hier zelfs geld terug. Zo zijn ze dan ook weer wel in die zuidelijke landen.


B. In Warm Land groeit veel tropisch hardhout. Daarom rijden er in de steden nog veel houtgestookte  bussen rond.


C. Sommige auto's hier in Warm Land hebben maar drie wielen. Dat is een kwestie van belastingen, want die betaal je hier per wiel. Niet iedereen heeft het hier zo breed als wij. Vandaar dus.

 

D. De Oorspronkelijke Bewoners van Warm Land (Indianen!) kunnen aanspraak maken op lagere wegenbelastingen, want het was eigenlijk hun grond waarover de wegen lopen. Maar bij de (talrijke!)  controles op de doorgaande wegen moet dan wel duidelijk zijn dat je een Oorspronkelijke Bewoner bent. Daarom heeft de overheid speciale nummerborden voor de OB'ers beschikbaar gesteld.

Zend het juiste antwoord naar Barts Puzzelhoekje en maak kans op een eervolle vermelding of een van de andere prachtprijzen.



2 opmerkingen :

De Heer des Huizes zei

WTF is de vraag? Maar omdat ik wil WINNEN gok ik op A. Peugeot 504, Ford Falcon (64ish)

Vroegindeweij zei

Goede heer Des,
De vraag luidde uiteraard: wat is het juiste antwoord? Omdat ik me goed kan voorstellen dat u vol verwachting klopt ons hart, wil ik wel alvast verklappen dat uw antwoord juist is. De andere antwoorden zijn trouwens ook toffig.
Cordialement,
Izzy O P