DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


zondag 3 februari 2013

3 VOOR 12

Of ik als vertegenwoordiger van de ondernemingsraad mee wilde op studiereis naar Warm Land. Hoefde ik alleen voor de vorm even een onderzoeksvraagje te bedenken en dat goed te laten keuren door de voorzitter van de raad van toezicht en klaar was Kees. Als geograaf draai ik mijn pols daar natuurlijk niet voor om, dus hier komt-ie.

Op het noordelijke halfrond waait de wind van een hoge- naar een lagedrukgebied. Daarbij wijkt het door het draaien van de aarde af naar rechts. Geldt dat ook voor water dat wegstroomt uit een afvoerputje?

A. Op het noordelijke halfrond (NH) draait het water met de klok mee, op het zuidelijk halfrond (ZH)  tegen de klok in
B. Op het NH draait het water met de klok mee, en op het ZH ook
C. Op het NH draait het water tegen de klok in, en op het ZH niet
D. Dat kun je nooit te weten komen, want in die zuidelijke landen zitten de afvoerputjes altijd verstopt.

Is Dit het juiste antwoord?

Onderzoeksvraag goedgekeurd natuurlijk, vanwege dat laatste antwoord...
Maar hoe zit het nu in werkelijkheid? Stuur uw antwoord naar Barts Puzzelhoekje en maak kans op een eervolle vermelding of een van de andere prachtprijzen!

Kees Postelein,
Lid van de ondernemingsraad

Geen opmerkingen :