DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


donderdag 13 september 2012

OS VOOR DIEREN

OLYMPISCHE SPELEN VOOR DIEREN?
Als lijstrekker van de Dierenpartij wordt me regelmatig gevraagd of wij wel weten dat Dieren niet mochten meedoen met de Olympische Spelen. De mensen vragen ons dan ook wat wij daar dan wel niet van vinden, en waarom we er niets aan gedaan hebben. Dat heeft ons natuurlijk wel aan het denken gezet en omdat wij erg staan voor heldere keuzes en goed uitleggen aan de mensen in het land mengen we ons graag in de discussie. Ons antwoord is ja en nee, want daarover moet je genuanceerd denken. Ik zet de argumenten even op een rijtje.


Huldigingceremonie Paard

Argumenten die zeggen van ja

  1. Paarden doen toch al mee; bijvoorbeeld ook bij turnen, dus waarom andere dieren niet?
  2. De Romeinen deden het ook al; bijvoorbeeld de gladiatoren tegen de wilde dieren, dus waarom altijd alleen maar die Oude Grieken nagevolgd? Waarom zouden we überhaupt steeds die zuidelijke landen nadoen? Laten die eerst maar eens hun eigen broeken ophouden. 
  3. Er bestaan ook OS voor gehandicapten, met aangepaste regels weliswaar, maar toch. Voor dieren kun je de regels toch ook aanpassen? En je hoeft het heus niet allemaal op TV uit te zenden. Dat doen ze bij de gehandicaptensport tenslotte ook niet. Trouwens, iedereen die de 100 meter niet binnen de 10 seconden kan lopen is gehandicapt, anders kon je de 100 meter wel binnen de tien seconden lopen.
  4. Als ons land het initiatief neemt kun je de regels zó maken dat Nederland de meeste gouden medailles wint en dat is goed voor de economie, want goud is een goede belegging.
  5. Dieren vragen steeds vaker zelf om de OS, bijvoorbeeld de os.
  6. Dieren kosten bijna niks, want je hoeft geen dure contracten met ze te sluiten en toch doen ze het goed op TV. Bijvoorbeeld jonge hondjes, poesjes of dolfijntjes. 
  7. Van dieren zijn er een heleboel, dus het maakt niet uit als er af en toe eens eentje geen medaille haalt. Bijvoorbeeld bij het hardlopen, dat het konijntje verliest van de jachthond.

Argumenten die zeggen van nee

  1. Dieren zijn van nature luie beesten, die niet van trainen houden, dus na een paar jaar heb je alle wereldrecords wel zo'n beetje gehad.
  2. Moeten we niet eerst de discussie voeren of gehandicapte dieren ook mee mogen doen?

Lui beest                                                                            

Conclusie
Zeven tegen twee, het is dus wel duidelijk. Wij van de Dierenpartij zijn voor heldere keuzes, die je ook goed aan de mensen in het land kunt uitleggen, dus het antwoord is ja en nee. Eerst aparte spelen voor dieren, en als dan blijkt dat ze dat zelf ook willen en kunnen, meedoen met OS voor mensen.

Sylvia Borin,
lijstrekker Dierenpartij

Geen opmerkingen :