DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


maandag 24 september 2012

SKY IS LIMIT

De scholen hebben het niet gemakkelijk, vooral de basisscholen niet. Er is gewoon te weinig geld. Gebouwen kunnen niet meer worden schoongemaakt, achterstallig onderhoud wordt niet meer uitgevoerd, compleet uitgewoond lesmateriaal niet vervangen. Vrijwilligende ouders moeten oud papier inzamelen, om zo een schamel bedrag bijeen te garen voor de aanschaf van een nieuwe computer uit de actiekrant van de ALDI.

Toch moeten vooral de basisscholen verder bezuinigen, vindt Den Haag. Dat kan dus alleen nog op de personeelskosten. En dat kan slechts als je de klassen nog groter maakt dan ze al zijn, want de kinderen mag je niet zomaar de straat op schoppen, hoe graag je dat soms ook zou willen.

Gelukkig zijn veel mensen in het onderwijs extreem idealistisch en hebben ze veel over voor hun roeping. Bovendien zijn ze vaal heel creatief in het vinden van oplossingen. Neem bijvoorbeeld Marcel Poppink, bestuurder van onderwijsstichting Consent in Twente.

Skybox                              (artist's impression)
Skybox
De berichtgeving over de skybox in het stadion van FC Twente is ongenuanceerd. Dat meldt de stichting Consent voor openbaar primair onderwijs in Enschede na berichten in de media over tienduizenden euro's die het krap bij kas zittende openbaar onderwijs in de skybox zou steken.

Gratis vergadercapaciteit
Consent vindt Maatschappelijk Plein Twente van groot belang, omdat binnen dit initiatief veel contacten worden gelegd 'met partners die direct en indirect een bijdrage kunnen leveren aan onderwijsprocessen'. Daarnaast beschikt Consent door deelname over gratis vergaderfaciliteiten en zijn er tijdens wedstrijden plaatsen beschikbaar voor alle partners.


bron: website VOS/ABB 17-09-2012


Platform
"We gebruiken het woord skybox zelf niet, want dat heeft een negatieve associatie," zegt bestuurder Marcel Poppink van Consent. Hij spreekt liever van een 'platform om verbindingen te realiseren'. 
"We hebben ervoor gekozen om tijdens de wedstrijden elke keer twee vaste mensen uit het bestuur af te vaardigen", aldus Poppink. "De andere stoelen rouleren. We gebruiken ze bijvoorbeeld als prijs voor leerlingen die iets bijzonders hebben gepresteerd."
"We maken nu nog gebruik van de catering in het stadion. In de toekomst hopen we dat leerlingen van het ROC dat overnemen. Dat is natuurlijk veel goedkoper."

bron: De Volkskrant 18-09-2012

Geniaal toch, die Poppink? Het kan niet anders of die is bij Grootvisionair Offenbaach in de leer geweest. 

Meer weten?
Zie dan bijvoorbeeld: Wilde spinnen


Binnenkort in dit weblog: 
meer creatieve bezuinigingstips uit diverse regio's!

Geen opmerkingen :