DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


woensdag 16 juli 2014

DOLLY´S TUNNELVISIE

Opstelten naar Brabant vanwege criminaliteit

Minister Ivo Opstelten (Veiligheid) brengt dinsdag een werkbezoek aan Noord-Brabant vanwege de criminaliteit. De minister is vooral benieuwd naar de manier waarop kleinere gemeenten criminaliteit aanpakken. 

Opstelten naar Brabant vanwege criminaliteit
Hij ontmoet de burgemeesters Jan Hamming van Heusden en Jan Boelhouwer van Gilze-Rijen. De burgemeesters trokken eerder aan de bel omdat ze vrezen dat de aanpak van drugscriminaliteit in kleinere gemeenten in Brabant onder druk staat. Ze denken dat drugshandelaren zich verschuilen op het platteland.
Burgemeester Jan Hamming meent dat de boven- en onderwereld zich steeds sterker vermengen en dat de lokale politie daar lang niet altijd zicht op heeft. Hij wil de minister vragen om meer recherche- en onderzoekscapaciteit om drugsbendes beter aan te pakken, zei hij maandag tegen de NOS. Hoofdofficier van justitie Bart Nieuwenhuizen van het Openbaar Ministerie in Den Bosch pleitte eerder al voor een soort Deltaplan tegen de misdaad.
 
(Bron: www.nu.nl)

Tsjongejongejonge!
Het is me toch wat daar in die zuidelijke provincies. De burgemeesters moeten keihard aan de bel trekken omdat de onder- en de bovenwereld daar een beetje door elkaar zijn gaan lopen. Iets met hennepplantages en xtc-laboratoria´s op woonwagenkampen waar zelfs de politie zich niet durft te vertonen, motorjongens die mekaar naar het leven staan, ambtenaren en raadsleden die opeens in veel te dure auto´s rijden, mishandelingen en bedreigingen van klokkenluiders en buurtbewoners, en meer van dat soort misdaden.

Gelukkig kent onze vitale gemeente dergelijke problemen niet, want wij liggen niet in dat criminele zuiden en bovendien passen wij de wet gewoon met terugwerkende kracht aan, zodat er nog vóórdat de misdaad begaan wordt, al geen sprake meer kan zijn van misdaad. Dat is logisch.

Daardoor kunnen wij al onze energie steken in het steeds maar weer mooier maken van onze gemeente. Bijvoorbeeld door weer eens een afspraak te maken bij de kapper, of door nóg een dot van een ontsluitingsweg naar ons prachtige, nee wat zeg ik, schítterende villakamp aan te leggen.

De vijfde weg

 
Chanel Tunnel no.5                                                               (foto: Tunnel Vision Ltd)                                                     


Hoort, zegt het voort:
binnenkort wordt er geboord!

Dolly Zuidkruis,
burgemeester Sas-Laweit

Dit bericht is voor akkoord getekend door Siebe Proximus, voorlichter/troubleshooter.
 

Geen opmerkingen :