DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


maandag 14 mei 2012

EB EN VLOED


Eb
Onze Lieve Heer heeft eb en vloed uitgevonden ten behoeve van het CDA, om het probleem van de Hedwigepolder mee op te lossen. Gewoon de dijken doorsteken en zes uur lang laten vollopen met water. Dan een uur om tot het besef te komen dat een droge polder misschien toch beter is. Zes uur lang weer leeg laten lopen, uurtje nadenken en concluderen dat Europa water wil, en dus weer laten vollopen. Meer dan een uurtje heeft de gemiddelde CDA'er niet nodig om weer van mening te veranderen, dus hopla, lozen maar weer, dat water. O nee, toch maar niet, want de wind waait nu weer uit een andere hoek.
Vloed

En dat alles nog gratis en voor niks ook!
Dat noem ik nog eens voorzienigheid.

Mevrouw Liesbeth Spies, onze flexibel denkende demissionaire minister, benoemen we natuurlijk tot tijwisselaar. Het geeft niet dat ze ook kandidaat is in de race om het lijsttrekkerschap van het CDA. Daar ziet ze toch weer van af als de wind draait.

Izzy Oude Pekela,
voormalig docent filosofie,
columnist in opleiding

Geen opmerkingen :