DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


donderdag 10 mei 2012

TWAALF

Het Laatste Avondmaal volgens Gart Snijbroek   (dyscalculisch fotograaf)                                                              

Twaalf, om precies te zijn. Twaalf apostelen zaten aan tijdens het Laatste Avondmaal. We weten allemaal hoe het daarna de Zoon Gods is vergaan. Eén keer kraaien was voldoende om ze liefst drie keer te laten doen of hun neuzen bloedden. Zoiets was het toch?

Twaalf, om precies te zijn. Liefst twaalf kandidaten hadden zich gemeld als mogelijke nieuwe lijsttrekker van het CDA. Zes van hen hebben de sollicitatiecommissie overleefd.

Hoezo trouwens sollicitatiecommissie? Hoezo democratisch kiezen van de lijsttrekker? Wie denkt die sollicitatiecommissie wel dat-ie is? Maar goed...

Nog zes zijn er over en uit die zes mogen de leden er één kiezen. Zonder meteen een stemadvies uit te willen brengen zou ik toch mevrouw Liesbeth Spies, onze flexibel denkende minister van binnenlandse aangelegenheden, beleefd in de aandacht willen aanbevelen. Mevrouw Spies kent haar klassiekers tenminste nog. Boerkaverbod, dubbele nationaliteit? Geen probleem. Vorige week nee, vandaag ja en morgen desnoods weer nee. Of ja. Flexibiliteit is het nieuwe verloochenen.

Zoals na de oorlog opeens elke Nederlander in het verzet had gezeten, zo waren de zes overgebleven kandidaten achteraf eigenlijk best wel erg tegen de gedoogconstructie met de PVV. Kraait er al ergens iets?

Jelle Katoen

Geen opmerkingen :