DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


donderdag 26 juli 2012

WURGSLANG


Op de natuur kun je bouwen. Alles verloopt min of meer op tijd. Half maart de eerste grutto´s, begin april de zwaluwen, eind oktober de eerste blaadjes op de rails, in januari de wissel dichtgesneeuwd. De seizoenen verstrijken via vaste patronen en cycli. Dat heeft allemaal te maken met het draaien van de aarde om de zon en de stand van de aardas.
Op de natuur kun je bouwen. Het heeft even geduurd maar daar izzy dan, de Ontsnapte Slang. Precies volgens de komkommercyclus van de media. Tweeënhalve meter slang zomaar in het niet verdwenen.  Waar is de poema van de Veluwe trouwens gebleven? Is die lanspuntslang eigenlijk ooit in de kraag gevat? Hoe lang blijft de wolf nog alleen maar in aantocht?
Boa's eten van alles en nog wat, als het maar van vlees gemaakt is. Knaagdieren als muizen en ratten bijvoorbeeld, vogels, kleine hondjes en poesjes.  Voor baby's tot zes maanden zullen ze hun handen dus ook wel niet omdraaien. Maar ja, handjes, die hebben ze dan weer niet. Dat maakt ze nog eens extra eng.
Op de natuur kun je bouwen. Hoe flikt die natuur ´m dat toch elke keer weer? Lees er volgende week alles over, want dan ontrafelt ons blog een van de oudste RAADSELEN DER NATUUR!

Izzy Oude Pekela,
columnist in opleiding

Geen opmerkingen :