DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


dinsdag 25 december 2012

HULPHOND

Zodra er iets negatiefs te melden valt over ons mooie dorp zijn ze er als de kippen bij. Zelfs als er helemaal geen slecht nieuws is, dan máken ze het er wel van, de dames en heren van de media´s. En dan vooral van de linkse media´s, die in dit land maar een eind weg mogen schreeuwen. Ze gaan zelfs zo ver dat ze ons rioolwater naar een laboratorium brengen om te bewijzen dat wij hier aan de coke zouden zitten. Wie garandeert mij dat zo´n onderzoeker niet zelf snuift en zogenaamd per ongeluk, maar ondertussen echt wel met voorbedachte raden de reageerbuisjes heeft verwisseld? Nou weet u trouwens gelijk waar de term riooljournalist vandaan komt, maar dit terzijde. Waar het me om gaat is dat er een heleboel prachtige dingen gebeuren op ons dorp, maar daar lees je nooit iets over, want dat komt ze niet in hun kraam van pas omdat wij in het algemeen op de PVV stemmen.

Neem nou dit berichtje uit de krant van afgelopen week:


VOLENDAM - In woord en daad is Lydia Tuijp zeer begaan met het lot van de circa drie miljoen zwerfhonden in Roemenië. De 25-jarige Volendamse heeft niet alleen een ’vuilnisbakje’ uit het Oost-Europese land geadopteerd. Ze heeft ook 1800 kg hondenvoer ingezameld voor de verschoppelingen in Roemenië.

Lydia Tuijp mocht gisteren bij een bedrijfspand aan de Julianaweg in Volendam een pallet met liefst 800 kg hondenvoer van Prins Petfoods uit Veenendaal in ontvangst nemen. De fabrikant van hondenvoer ondersteunde daarmee de actie die op touw is gezet door de Stichting Dogs Adoptions. Nederland. Via haar baby- en kinderkledingzaak Sully’s schonk de Volendamse zelf tweehonderd kilo en plaatste een oproep op Facebook.

De Spaanse zwerfhond Chico

,,Ik was zelf op zoek naar een hondje uit het asiel, want de nood in Nederland is hoog. Maar ik kon alleen niet de juiste match vinden’’, vertelde de Volendamse tussen de zakken hondenvoer. ,,Op de site Dogs Adoptions Nederland zag ik dat de nood in Roemenië echter nog veel hoger is. Dat liet me niet los.’’ Tot haar grote vreugde kon Lydia Tuijp via de voorzitter van de stichting onlangs een Roemeense pup adopteren. Een teefje van achttien weken oud, door de Volendamse hondenliefhebster Zoë gedoopt. ,,Ze is al echte maatjes aan het worden met mijn zoontje Brenn van 2,5.’’ Als BN’er was ook Annie Schilder van de partij, met haar Spaanse zwerfhond Chico. ,,Met Jan Keizer kom ik geregeld voor optredens in Roemenië. Als je dan in een taxi zit, zie je dat de straat vergeven is van de zwerfhonden. Er is niemand die zich bekommert over deze dieren. Als ik stop met zingen, ga ik zeker wat met honden doen.’’

Prachtig toch, dat er nog hardwerkende mensen zijn die zich willen inzetten voor die arme verschoppelingetjes in het verre Roemenië? En dan zo'n kanjer als Annie Schilder, die wel uit haar taxi zou willen springen om zich over deze dieren te bekommeren! Er zijn vele bekende Nederlanders in deze wereld, maar als die allemaal net zulke harten van goud hadden als onze Lydia en Annie, dan zou de wereld er heel anders uitzien. Niks geen problemen meer met Oost-Europese gelukszoekers, die hier onze banen komen inpikken en alleen maar dronken achter het stuur zitten, de goeden niet te na gesproken natuurlijk. En ook niet meer van die linkse tv-uitzendingen over oorlogen in Afrika, maar alleen nog maar gezellige familieprogramma's met Nick en Simon, en Jan Smit en de 3 J's. Nee, als iedereen een hondje uit het asiel zou matchen, dan zou de nood in Nederland er een stuk onbekommerder uitzien.

Maar daar hoor je die linkse media's natuurlijk weer niet over, terwijl het nota bene nog Kerstmis is ook.

Ben Kwakhoed
(van Kes)

Geen opmerkingen :