DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


vrijdag 7 december 2012

TECHNIEK

En ja hoor. Iets meer dan een maand zit dat nieuwe kabinet er nu en de eerste staatssecretaris is alweer door de mand gevallen omdat hij fout bleek te zijn. Kortom, we zijn weer waar we waren gebleven, bij het stadium van de proefballonnen. Kennelijk moeten er weer draagvlakken worden verkend of dingen in de week worden gelegd.

Nu weer dit.

Ondanks de grote werkloosheid dreigt er een groot tekort aan vakbekwame handwerkslieden te ontstaan. Vooral aan allochtone loodgietsters voorziet men een groot gebrek. Hoe komt dat? Dat komt doordat leerlingen tegenwoordig liever manager worden dan dat ze bij een baas werken, zo hebben de dames en heren specialisten van de coalitie ontdekt. Bovendien weten de leerlingen helemaal niet hoe leuk techniek wel niet is, want in het basisonderwijs krijgen ze alleen maar taal en rekenen en vaak zelfs dat niet eens. Tenminste niet fatsoenlijk.

Gelukkig hebben de dames en heren specialisten van de coalitie een even simpele als geniale oplossing voor het probleem gevonden. Het onderwijs. Hoe aangenaam eenvoudig kan het leven soms toch zijn. Het ónderwijs, ach ja natuurlijk, dat we daar niet eerder aan hebben gedacht! Hey Mark, hou maar op zoeken hoor, we hebben er al iets op gevonden, het onderwijs! We verschikken even iets aan de onderwijsbegroting, zodat we op de pabo's een vak techniek en wetenschap kunnen invoeren, volgend jaar maken we het vak verplicht op de basisschool en klaar is Kees. Trek de sjampoepel maar open!


Mark en Lex Roover experimenteren erop los!        (foto: Vroegindeweij)
 
Het onderwijs moet zus, het onderwijs moet zo, alsof er never nooit een rapport-Dijsselbloem heeft bestaan. Het onderwijs als medicijn tegen alles, als placebo, als zondebok, als dure parkeergarage voor de problemen van langetermijnparkeerders.

Het oude liedje in een nieuw jasje. Zoiets als een cover van een liedje van Bløf.
O nee, zó erg is het nou ook weer niet.

Anna van Mijnkoor
leerkracht groep 2 t/m 6, te Sas

Geen opmerkingen :