DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


woensdag 18 juni 2014

DOLLY GEEFT ADVIES


Als bekende Nederlander vragen veel mensen me tegenwoordig om advies, niet alleen gewone mensen, maar ook collega'tjes van andere steden. "Dolly, hoe heb je dát nou voor elkaar gekregen?", vragen ze dan. Bijvoorbeeld hoe of dat het kan dat in onze vitale gemeente de criminelencijfers zo laag zijn, terwijl we toch hoog genoteerd staan op de kaart die toerisme heet.
"Nou kind", antwoordt ondergetekende dan, "daar heb ik een trucje voor. Je moet er gewoon voor zorgen dat de criminelen geen kans krijgen."
"Tsjongejongejonge, je moet er maar op komen. Maar hoe werkt dat dan precies?"


En dan geef ik een paar voorbeelden, want één voorbeeld zegt vaak meer dan duizend niet-voorbeelden. Dat weet een kind.


"Wij hier in Laweit hadden bijvoorbeeld een mozaïek van Mijne Hoogheid Koning Willem-Alexander, maar daar gingen de hele tijd van die criminele kinderen overheen met hun skateborden en ook werd het besmeurd met vieze dingen, zoals het leek wel poep maar het was nog veel erger, dus je kon wel blijven boenen en dan ging het er nog niet af. De eerste keer hebben we nog stenen vervangen, maar de tweede keer hebben we ons draaiboek tegen de criminaliteit erbij gepakt en het hele mozaïek weggehaald. Kijk, dan haal je de criminelen alle winden uit de zeilen want er valt helemaal niks meer te besmeuren. Probleem opgelost."



"Tsjongejongejonge, je moet er maar op komen!", zeggen de jonge collega'tjes dan vol bewondering. "Hebt u nog meer van die handige tips?"


Hoort, zegt het voort,
hoe Laweit zo gunstig scoort


Dolly Zuidkruis,
burgermoeder Sas-Laweit
rolmodel voor jonge collega'tjes


PS: misschien vragen ze me wel als Ombudsman!

Geen opmerkingen :