DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


donderdag 5 april 2012

DIERENQUIZ 2

Waanzinnig, gewoonweg wáán-zin-nig, zoveel antwoorden als we kregen op de vraag die we bij de vorige quiz stelden. Bijna twee weken lang puilde onze brievenbus elke morgen opnieuw uit zijn voegen; alsof er een ordinaire ramkraak had plaatsgevonden, zo vol zat-ie. Via de mail waren we net zo onbereikbaar als de NS tijdens een plotseling sneeuwbuitje. Het bewijs van echt wel een schot in de roos, zo'n quiz. Dit is kennelijk wat de mensen in het land willen, en dan vooral een quiz over iets met dieren of over toerisme, heb ik zomaar het idee.

Uit de stapels goede oplossingen heeft onze notaris een gelukkige winnaar getrokken. Het is Marije van Vught uit Meerwijk. Van harte gefeliciteerd, Marije! Je welverdiende prijs, een origineel (en gesigneerd) zwerfboek gaat vandaag nog op de post., maar het kan natuurlijk even duren voor het aankomt.

Twee klappen, één vlieg
Nieuwe opgave
Ook deze vraag komt van Sylvia Borin, die als onderwijskundig medewerkster van de MSG wel raad weet met het maken van vragen en formatjes, en die bovendien plaatselijk bekendheid geniet als lijstrekker van de Dierenpartij. "Toevallig heb ik al een paar vragen klaarliggen voor de komende verkiezingscampagne, dus hiermee sla ik twee vliegen in één klap", schrijft Sylvia in een begeleidend, diervriendelijk briefje.

Zoals altijd kan iedereen weer een oplossing insturen, zelfs leden van de Dierenpartij, die natuurlijk een beetje een voorsprong hebben, maar we hebben nog steeds zoiets van gelijke monniken, gelijke kansen, dus daar doen we niet zo moeilijk over. Iederéén kan trouwens gewoon even een animal cop aanschieten om het juiste antwoord te vragen. Of draai anders even het specale telefoonnummer 1-1-4. Zorg er wel voor dat je antwoord vóór15 april binnen is, want op die dag gaat onze notaris weer een willekeurige inzender blij maken met een gloednieuw zwerfboek.



Binnenkort, om precies te zijn van 9 tot en met 15 april, is het de
Week van het Weekdier
Wie zijn dan Dier van de Week?



A. Jonge Poesjes
B. Jonge Zeehondjes
C. Jonge Dolfijntjes
D. Jonge IJsbeertjes










Hint van Sylvia: je kunt dit Dier van de Week niet langer dan pakweg drie minuten onder water houden. Sommige mensen doen dat toch, maar die worden echt wel geroyeerd als lid.


Antwoorden kun je tot 15 april (geen grap) sturen naar
Barts puzzelhoekje
Nieuwe vragen zijn ook altijd welkom.

Geen opmerkingen :