DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


maandag 23 april 2012

HOT NOT NEWS

Lijstjes, daar lusten wij in Meerwijk wel pap van. En niet alleen wij in Meerwijk, ons hele land en ook het hele buitenland lijkt wel verzot op lijstjes te zijn. Denk maar eens aan al die mooie producties op de televisie, zoals de top-2000, de ranking of the stars, of over de tien gevaarlijkste diersoorten, de tien geruchtmakendste echtscheidingen of de tienste geboden. Miljoenen kijkers trekken die succesvolle prachtprogramma's, zoniet duizenden.

De mensen in het land vragen ons dan ook regelmatig waarom de Columnisten van Katoen eigenlijk geen lijstjes hebben. Houden jullie soms niet van lijstjes? Past dat soms niet in die linkse kerk van jullie? Van een kwaliteitskolom als Katoen had ik dit niet verwacht; wanneer dringt nu eindelijk eens het besef door dat er meer is dan alleen de Randstad?

Welnee. Niets van dat al. We hebben er gewoon niet eerder aan gedacht. Maar we gaan het vanaf vandaag helemaal goed maken. Dat is goed voor onze kijkcijfers, en daar doen we het tenslotte allemaal voor. Om te beginnen is hier de lijst van de vijf meest onsamenhangende nieuwsfeiten uit de afgelopen tijd, waarover je de PVV dan weer niet hoort. De plaatselijke afdelingen van de Dierenpartij en de Vinexpartij hebben al trouwens evenmin iets van zich laten horen, dus zó schandalig zal het allemaal wel niet wezen, maar dit terzijde.

1.
SNEEK - Haagse hopjes worden voortaan in de Italiaanse stad Cremona gemaakt, en dus niet meer in Friesland, zoals het hoort.



2.
MADRID - Koning Juan Carlos van Spanje legt in Botswana eerst een vermeende maîtresse, de Duitse prinses Corinna zu Sayn-Wittgenstein, om en daarna een olifant, maar wil niet de moeite nemen om in Spanje op bezoek te gaan bij zijn kleinzoon van 13, die zich in zijn voet heeft geschoten.  

3.
MEERWIJK - Tiny Oudewater, voorzitter van de Raad van Toezicht van de Meerwijkse Scholen Groep, wil geen standpunt innemen over door docenten geleden leed of over redenen van vertrek, om niet de indruk te wekken dat zulks verwijtbaar zou kunnen zijn aan de MSG. Oudewater ziet dan ook geen enkele aanleiding om een geste te doen, wijst alle verzoeken dienaangaande van de hand en zal hierover niet verder meer corresponderen.

4.
DEN HAAG - Zelfs na zeven weken gesmiespel in achterkamertjes is dit kabinet niet veel verder gekomen dan de invoering van de caviapolitie en anderhalf nieuw verkeersbord. Er zijn nu borden van 15, 30, 50, 60, 70, 80, 100, 120 en 130 kilometer per uur. Vroeger had je series postzegels met dat soort waarden, maar op postzegels lijken tegenwoordig alleen nog maar enen te staan.



5.
WATERGANG - Uit een weiland aan de Kanaaldijk in Watergang is afgelopen zondagmiddag een schaap gestolen. Volgens een omwonende hebben drie mannen rond het middaguur het schaap uit het weiland gehaald en in een auto met een Bulgaarse nummerplaat gezet. De dierenpolitie van Zaanstreek-Waterland is op zoek naar getuigen van deze diefstal.

Zo. Nu zullen onze kijkcijfers wel omhoog schieten.

Jelle Katoen, lijstenmaker
en chef d'équipe

Geen opmerkingen :