DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


maandag 16 april 2012

DIERENQUIZ 3

Vind ik leuk
Als we afgaan op het aantal juiste inzendingen, dan hadden we een moeilijke opgave, de vorige keer. Nul, precies nul inzenders hadden het bij het rechte eind! Dat kwam vooral ook doordat nul, precies nulnada komma niente inzenders de moeite hadden genomen om even een oplossinkje in te sturen. Een absoluut dieptepunt in het bestaan van onze zo geliefde quiz! En dat terwijl het toch echt geen onoplosbaar vraagstuk was, want het juiste antwoord was natuurlijk A. Jonge Poesjes.

Eerlijk gezegd begin ik het er wel een beetje mee gehad te hebben, met dat gequiz. Ik krijg zoiets over me van waar doen we het eigenlijk nog voor? Is het nou zo veel gevraagd om even beleefd een oplossing in te sturen? Kost het nou zoveel moeite om even te reageren, zo van: vind ik leuk, opgestoken duimpje erbij, maar sorry Bart-Jan, ik kom er echt niet uit, deze week?

Nieuwe opgave
Maar vooruit, we proberen het nog één keer, en als dat ook niet lukt, dan hangen we onze pijp aan de wilgen. Deze keer een vraag van drs. Reinaard de Beer, wetenschappelijk beleidsmedewerker van de Vinexpartij in Meerwijk.

Er is op aarde ongeveer 1385 miljoen kubieke kilometer water. 97,5% van het water is zout water dat zich vooral in oceanen bevindt. Slechts 2,5% van al het water bestaat uit zoet water dat gebruikt kan worden door planten, dieren en mensen. Echter bijna 90% van dit zoete water is niet direct beschikbaar, omdat het opgesloten zit in ijskappen in Antarctica. Slechts 0.26% van al het water op aarde is beschikbaar voor mensen en andere organismen. Dit komt neer op ongeveer 93.000 kubieke kilometer. Slechts 0.014% van het water kan gebruikt worden als drinkwater, omdat het grootste gedeelte zit opgeslagen in wolken of in de grond.


Er leven nu ruim 7.000.000.000 mensen op aarde. In het verleden hebben er ook een heleboel anderen geleefd. Al die mensen bestaan en bestonden voor het grootste deel, ongeveer 65%, uit water.

Vind ik leuk

Let op, hier komt de vraag.

Stel, je drinkt een slok water. Hoe groot is de kans dat diezelfde slok al in iemand anders heeft gezeten? En hoe groot is de kans dat die iemand anders een buitenlander was? En vind je ook niet dat daar nu eindelijk eens iets aan gedaan moet worden?

Kies bij je antwoord uit JA of nee.

We hebben Maurice de Hondt gevraagd om uit te zoeken dat die kans schandalig groot is. Daarom wint straks degene die het dichtst bij het juiste antwoord zit.

Zend  je antwoord vóór 30 april naar Vroegindeweij's Puzzelparadijs
en wie weet, win jij straks wellicht dat felbegeerde zwerfboek!

Geen opmerkingen :