DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


vrijdag 5 oktober 2012

KROONGETUIGE

De donkere jaren 95-11
Het afgelopen decennium was voor de medewerkers van het Leeghwater College niet eenvoudig. Menig medewerker sneefde dan ook. Sinds januari heeft dit blog een aantal keren teruggeblikt op de donkere jaren, maar tot nu toe bleef het opmerkelijk stil rond de absolute hoofdrolspeler in het geheel, de toenmalige voorzitter van de raad van bestuur Max O. 

Opmerkelijk aanbod
Tot vandaag. Max O. heeft namelijk te kennen gegeven dat hij wel uit zijn school wil klappen, mits daar van de zijde van justitie iets tegenover staat. In ruil voor drie miljoen aan contanten en een nieuwe identiteit zou O. bereid zijn om als kroongetuige op te treden, zo laat zijn woordvoerder, mr. R. Uitetei van Advocatenkantoor Uitetei en Schoffel in Meerwijk weten. "Vieze Max", zoals zijn bijnaam sedert het begin van de Meerwijkse Lente luidt, zou geen specifieke voorkeur voor een casus hebben uitgesproken. Zolang aan zijn eisen wordt voldaan, laat O. laat de keuze van de zaak graag over aan het Openbaar Ministerie. "Onze cliĆ«nt is in voor van alles en nog wat, van frauduleus handelen tot huisvredebreuk, en van shopliften tot casus belli," aldus de verklaring van Uitetei en Schoffel. 

Onvindbaar
Ingewijden achten het onwaarschijnlijk dat O. handelt uit ethische motieven. Geldgebrek ligt meer voor de hand. Max O. zelf was niet bereikbaar voor commentaar. Naar verluidt verblijft hij momenteel voor zaken in een niet nader genoemde Zuid-Amerikaanse republiek.


"Vieze" Max O. ondergedoken in Zuid-Amerikaanse bunker?                                                        (artist's impression)

Geen opmerkingen :