DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


dinsdag 16 oktober 2012

VOORPROEFJE 3


Wat vooraf ging: zie VOORPROEFJE 1 en VOORPROEFJE 2


Enigszins gespannen vanwege de aanstaande Open Dag stuurde John Ectobius jr. zijn fourwheeldrive het Villapark op, richting chalet 13-8, om daar een grote doos vol luxe lolly´s af te geven. Maar wat was dat? Zijn aandacht werd getrokken door een motorfiets met twee gehelmde onbekenden erop, die langzaam over de dijk reed. De dijk was weliswaar geen onderdeel van het Villapark, tenminste nog niet, maar toch voelde Ectobius zich niet erg op zijn gemak. Kwam het door de vioolkist die de mannen met zich meezeulden? Door een niet geheel zuiver geweten of een onprettige herinnering aan het verleden? En waarom reden ze eigenlijk met een zijspan? Zag hij het goed, lag daar een vlammenwerper in, of was het toch een cellokoffer? 


Op Het Villapark, dat er piekfijn bij ligt, staat alles in het teken van de Open Dag            (foto: Drs. Werner de Woerd)

Ectobius besloot geen enkel risico te nemen. Zeker vandaag en morgen, nu het Villapark er weer voor even piekfijn bij lag, mocht hij dat niet doen. Negatieve publiciteit was immers wel het laatste waar hij op dit moment op zat te wachten. Vanuit zijn wagen zocht hij contact met Leslie, zijn trouwe beveiliger: "Les, luister, ik zie hier net een paar vreemde snuiters op een motorfiets over de dijk stapvoeten, en ik ben er niet gerust op. Gaat es even kijken, wil je? En neem voor de zekerheid de hond maar even mee."

Leslie had aan een half woord genoeg. Hij ging Blaffer wel even uitlaten. Met een opvallend uitpuilend colbertje beende hij even later naar de dijk.

(wordt vervolgd)



Geen opmerkingen :