DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


maandag 1 oktober 2012

WACHTLIJSTEN

Eindelijk is er iemand op het idee gekomen om de wachtlijsten in de zorg te gebruiken als middel om te bezuinigen. Als je lange wachtlijsten hebt, gaan die knappe dokters vanzelf wel beter nadenken of ze een willekeurig iemand zorg willen aanbieden, of dat iemand anders er - om wat voor reden dan ook - meer recht op heeft. Of er indringender om zeurt. Of er meer voor kan of wil betalen. Geniale gedachte! Vooral omdat het probleem zichzelf oplost. Mensen die geen zorg krijgen gaan vanzelf wel een keer dood. Wég probleem!

In het Zuidoostelijk Gasthuis is de wachtlijst voor nieuwe knieën inmiddels gestegen tot negen      

Evenzo zijn er ook in het onderwijs nog mogelijkheden te over om verder te bezuinigen. Gelukkig maar.Wat te denken van het afschaffen van de leerplicht als middel tegen dure dyslexie? Moeten de schoolbankjes niet zó worden aangepast dat kinderen met obesitas er niet meer inpassen? Wordt het niet eens tijd om al die onzinnige voortgangstoetsjes, tijdverslindende leerlingvolgsystemen en dure testbureaus in één grote vuilnisbak te mieteren en gewoon weer lekker les te gaan geven? Veel leuker, veel goedkoper en veel effectiever...

En zo kan iedereen nog wel een paar mogelijkheden verzinnen. Mogelijkheden te over! Denk er maar vast verder over na en doe binnenkort mee met onze prijsvraag. Eerste prijs: een ministerspost in het nieuwe kabinet.


Jelle Katoen,
senior-columnist en opinieur

Geen opmerkingen :