DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


vrijdag 19 oktober 2012

VOORPROEFJE 4

Wat vooraf ging: zie VOORPROEFJE 1VOORPROEFJE 2 en VOORPROEFJE 3

De bekende schrijfster van kinderboeken Patries Lodeur waagde zich vorig jaar op onbekend terrein, door haar eerste spannende pageturner voor volwassenen het licht te laten zien. En met succes! Kraakpand werd op een haar na genomineerd voor de longlist van het spannende boek. Volgend voorjaar verschijnt haar nieuwe boek, Villapark. Bij wijze van voorproefje mag ons blog alvast de proloog publiceren. Om het spannend te houden doen we dat in etappes. Vandaag deel vier van:



Villapark
door Patries Lodeur

Ayurvedisch advocaat Remco Uitetei was zich er terdege van bewust dat zijn komende zaak wel eens zijn definitieve doorbraak als TV-persoonlijkheid zou kunnen betekenen. Daarom besteedde hij extra veel aandacht aan het pleidooi, dat hij in opdracht van de dorpsbewoners zou gaan houden. Hij zou goed rekening houden met de Natuurwet, met het pad van de Zon van oost naar west, hij zou de verschillende kwaliteiten van energie in acht nemen. Helder formuleren en vooral geen moeilijke woorden gebruiken, want die worden niet meer begrepen door die snelsnel opgeleide rechtertjes van tegenwoordig. En hij zou de eisen van het dorp natuurlijk keihard onderbouwen.

Ogenschijnlijk ligt het Villapark er piekfijn bij (blz. 4)                           (foto: Drs. Werner de Woerd)

Voor de spiegel oefende Uitetei nog één keer zijn betoog, zorgvuldig pauzes inbouwend en goed lettend op zijn uitstraling:
 
"Ogenschijnlijk ligt het Villapark er piekfijn bij. Ik zeg nadrukkelijk ogenschijnlijk, want de mensen weten niet dat veel ongeluk en zelfs ziektes ontstaan door onjuiste oriëntatie van huizen. Daarom wordt het Villapark op een ongeschikte plaats gerealiseerd. Het kent immers een onjuiste oriëntatie (ingang niet op het oosten), het heeft onjuiste verhoudingen op basis van wiskundige principes van zowel het park als van de ruimtes binnen het park. Voorts is er sprake van een onjuiste indeling van de gebouwen in relatie tot de dagelijkse loop van de zon en de invloed daarvan op het gebruik van de vertrekken, om nog maar te zwijgen van de onjuiste ligging in het gebied.  Ook de omgevingsfactoren zijn onjuist, net zoals de onjuiste gebruikte bouwmaterialen."
 
Uitetei was er klaar voor. Dit kon bijna niet meer misgaan. Als het aan hem lag, zou dat Villapark binnenkort weer worden overwoekerd door brandnetels, paardenbloemen en rugstreeppadden. 

(wordt vervolgd)

Geen opmerkingen :