DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


vrijdag 11 januari 2013

GRATIS TOEGANG

Uit de nieuwjaarstoespraak van Wim Kwakhoed, plv. voorzitter van de Meerwijkse Boys:



Wim Kwakhoed
"Als er een schaap over de dam is, dan wordt het al gauw een rage. Dat zien we nu maar weer. De trend werd gezet door Ruud en Estelle, toen volgden Raf en Syl, en nu zijn het weer de Boulahrouzjes die elkaar in het openbaar voor rotte vis uitmaken. Het voordeel van het nadeel hierbij is dat bij elke nieuwe glamourscheiding de vorige ongelukkige voetballer een beetje vergeten raakt. Wie kent anno 2013, want zo laat leven we immers alweer, Willem en Truus nog? Ik bedoel maar. Uiteindelijk gaat het allemaal vanzelf weer over, maar de vraag blijft natuurlijk: waar doe je het eigenlijk allemaal voor? Hoe lang houden Wesley en Yolanthe het trouwens nog uit? Gaat Wes mee in de waan van de dag of wacht hij heel slim tot hij publiciteit nodig heeft bij zijn besprekingen voor een nieuw contract? Maar dit terzijde."

"Helaas is het niet langer alleen maar een vervanmijnbedshow wie de klok slaat. Ook in onze eigen vereniging worden we geconfronteerd met het diep menselijk leed dat scheiding heet en dan is het opeens niet meer allemaal zo leuk als de media's ons willen doen geloven. Dan besef je je dat niet alleen de wedstrijd op het veld, maar vooral ook het dagelijks leven voor een béétje speler keiharde parten kan spelen. Zeker als onze ongelukkige jongens dan ook nog eens honend worden toegezongen door die zogenaamde supporters van de tegenpartij, wie in werkelijkheid natuurlijk alleen maar uit zijn op provoceren en relschoppen."

"Ook is het is allang geen publiek geheim meer dat met name onze voorzitter, wie zoals bekend hier vandaag geen akte van présans kan tekenen vanwege de verjaardag van zijn vrouw, die fout nooit heeft gemaakt, althans niet in het openbaar, omdat hij die fout van tevoren al niet maakte. Om een lang verhaal kort te sluiten: het bestuur heeft besloten dat het zo niet langer kan. Om dat te onderstrepen gaan we een krachtig signaal afgeven aan de zogenaamde supporters van Sas '21, onze eerstvolgende tegenstander na de winterstop. Zodra er sprake is van honende of discriminerende spreekoren vanaf de zijlijn, halen we onze jongens van het veld om te laten zien dat Meerwijkse Boys een voorbeeld wil zijn voor alle misstanden wie niet op een voetbalveld thuishoren, en dat geldt nu eens niet alleen in de zestien, maar over de hele lengte van het veld. Bovendien krijgen, om onze solitariteit te tonen, alle gescheiden mannen en jongelui zonder vaste verkering deze maand gratis toegang tot de wedstrijden van ons eerste elftal. Hetzelfde geldt voor kickboksers wie alleen nog maar wachten op behandeling van hun zaak en geeneens veroordeeld zijn."





"Dames en heren, laten we onze glazen heffen op een mooi 2013. We gaan het voetballend oplossen. Proost!"

zie ook: boulahrouz

1 opmerking :

Lineus Freudenthal zei

Kijk, daar hou ik nou van. Iemand die er ronduit voor uitkomt dat we één lijn moeten trekken en daar dan ook vierkant achterstaat. Daar kunnen die kubussen uit de voetbalwereld wel eens een keertje een voorbeeld aannemen.