DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


vrijdag 18 januari 2013

IRRI TIEN

Nu 2012 definitief tot het verleden behoort, kunnen we de balans opmaken van waar we ons het meest aan hebben geïrriteerd in het afgelopen jaar. Onafhankelijk marktonderzoeksbureau Vroegindeweij (geen familie!) deed de afgelopen weken onderzoek in onze regio, ook met het oog op van waar valt er het nodigst te coachen, om de dingen een plaatsje te kunnen geven, en alles. Eerder kon dat natuurlijk niet, want dan zou je de laatste weken van 2012 niet meetellen. Wat maar weer eens bewijst hoe degelijk en onafhankelijk Marktonderzoeksbureau Vroegindeweij altijd te werk gaat!


Zinloze illustratie                                                                                   (foto Vroegindeweij - geen familie!)


Waar irriteerden wij ons het meest aan in 2012?
  1. Pauline Broekema en andere rampenverslaggevers die in vol ornaat voor de plaats delict gaan staan, om vervolgens met omfloerste stem verslag te vertellen dat er geen nieuws te melden valt en hoe erg het allemaal wel niet is in Volendam, Velp of Marnaves.
  2. Artiesten uit Volendam in het algemeen en Jan Smit, de 3J´s en Nick en Simon in het bijzonder. Blof staat trouwens ook erg hoog op de lijst.
  3. IJdel marktonderzoek als er nu verkiezingen zouden worden gehouden. Die malle meneer de Hond verdient een publicatieverbod in verkiezingstijd. Heeft er trouwens iemand ooit nog iets vernomen van zijn Steve Jobs Academy? En leeft die klusjesman nog?
  4. Zwaarlijvige, zuchtende vrouwen die opeens kwiek ter been blijken te zijn, als ze bij het openen van een nieuwe kassa in de supermarkt anderhalve minuut kunnen winnen door schaamteloos voor te dringen. En dan triomfantelijk om zich heen gaan kijken.
  5. Taalfouten in het algemeen en zinloos Engels of Latijns in het bijzonder.
  6. Obesitas, nepotisme, dyslexie en andere modieuze aandoeningen.
  7. Workshops "Omgang met de media´s", met bijbehorende zinloze illustraties in powerpoint
  8. Toptienlijstjes die niet verder komen dan acht items


Bart-Jan Vroegindeweij, mental coach
Mental Sunshine Academy

2 opmerkingen :

De Heer des Huizes zei

We worden genoemd!

Vroegindeweij zei

Dat hebt u goed gezien, Heer! Dat is dan wel weer het aardige van die Broekema, ze is niet om aan te horen, maar ze weet je wel op de kaart te zetten. Kijk ook maar naar Waterloo en El Alamein.