DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


dinsdag 22 januari 2013

OP REIS

Hemel en aarde
Het lijkt inderdaad wel déjà vu, maar dan achterstevoren, dus het kan niet anders of er is meer tussen hemel en aarde, want dit kun je echt geen toeval meer noemen. Nog geen week geleden vielen er kleurige visioenen van een gids op een helende reis (zie ook: GIDS) op de mat en, en wat denk je? Krap een week later ligt er een concrete uitnodiging naast. Of ik mee wil op studiereis. Nou, knappe jongen die daar nee tegen zegt en dus gaan ondergetekenden zes weken lang cirkelredeneringen bestuderen in Warm Land.


 
Kwijt
Wat wil het geval? Nog niet eens zo heel lang geleden werd de Meerwijkse ScholenGroep geleid door de legendarische Max Offenbaach, de man die met zijn onnavolgbare personeelsbeleid de MSG op de kaart wist te zetten, nog voordat obscure clubjes als InHolland en Amarantis de aandacht opeisten. Het was de tijd van het PDD-beleid, paaien, draaien en dreigen. Het was de tijd van de loze beloften, de gepasseerde stations en de Verdwenen Miljoenen.

Teruggevonden
Die miljoenen waren echter helemaal niet verdwenen. Onlangs bleek dat ze alleen even geparkeerd waren op de Bermuda's. Tineke Oudewater, die ook destijds al voorzitter was van de Raad van Toezicht, heeft ze hoogstpersoonlijk weer teruggevonden. In haar wijsheid heeft de Raad van Toezicht nu besloten dat de Teruggevonden Miljoenen alsnog moeten aangewend voor de verbetering van de kwaliteit van ons onderwijs.

Op reis
Daarom gaat een select groepje (ex-)medewerkers van de MSG, bestaande uit vertegenwoordigers van het centraal comité en zelfs de ondernemingsraad binnenkort op studiereis naar Warm Land, om verder te kijken dan onze neuzen lang zijn. Aanhang en enkele goede relaties completeren het gezelschap, om vanuit meerdere disciplines een totaalplaatje te kunnen realiseren, zodat de opbrengsten maximaal zullen zijn. Dat verklaart dus waarom zo goed als alle medewerkers van dit blog morgen op reis gaan naar Warm Land.


Jelle Katoen, blogbeheerder
Bart-Jan Vroegindeweij, mental coach



(zie ook: GIDS)

Geen opmerkingen :