DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


woensdag 5 februari 2014

DOLLY OP DIEET?

 


Sil it oangoan?
Nog iets minder dan drie maanden te gaan tot de dag die we vorig jaar al wisten dat zou komen, maar die toen niet kwam, waarvan wij destijds wel even stevig baalden, zeker omdat zij van Oranje bij nader inzien allang wisten dat het allemaal doorgestoken kaart was en dat wij ons dus voor Jan-met-de-korte-achternaam een stuk uit de naad aan het organiseren waren, maar wie wat bewaart, die heeft ook wat, dat dan weer wel. Nog een paar maanden dus en dan is het eindelijk zover! De hoogste tijd voor de officiële aftrap! Of, zoals ze hier zeggen: "It giet oan, it sil heve!"

Een winnaar gaat er altijd in      foto: BJ V
Moet toch kunnen, zo'n taartje op zijn tijd
Twee weken terug mocht ik de doorslag geven bij de sympathieke koekenbakwedstrijd van de Oeltjes, van het gelijknamige bollenbedrijf dat ook de bloemen levert voor de Dag der Dagen. Kwestie van proeven, kwestie van smaak en een kwestie van goede smaakpapillen, dus dan kom je al gauw bij mij uit, uw aller burgermoeder. Erg genoten die dag, erg gelachen ook, en vooral heel veel lekkers geproefd. Een taartje wil er altijd wel in bij ondergetekende en een wijntje is ook niks mis mee, maar ja, het blijven wel dikmakertjes. Gelukkig viel daar weinig van te zien op de foto van de Officiële Aftrap, tenminste niet op de foto in de Koerier. Zou het een idee zijn om dat zwartwitte dingetje ook op 27 april aan te trekken? Of is het toch beter om nog 's naar de sportschool te gaan? Ik mag trouwens wel niet vergeten om voor die tijd een afspraak te maken met de kapper.

Hoort, zegt het voort, rijdt de Koning door de poort!

Dolly Zuidkruis
Burgemeester Sas-Laweit

Geen opmerkingen :