DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


zondag 6 april 2014

DOLLY CONFERANST PERS

Drukdrukdruk
Pffff... Wát een week! Eerst vanwege een feestfiets op de foto met de plaatselijke fietsenboer en toen ook nog 's het lint van een nieuw brandweervoertuig moeten doorknippen. Gelukkig wel samen met die vlotte ouwe brandweerman van me. Over wel gesproken: ik mag wel niet vergeten om zijn villakampveiligheidsrapport van destijds in een diepe la te laten verdwijnen. Voor je het weet duikt de media erop en dan moet je weer druk gaan zetten op de Polderkoerier om niet te publiceren. En zo blijft het druk, in meerdere opzichten.


Zijne Koninklijke Busroute wordt vrijgehouden van vreemde boten           
 
Succesbeleving
Maar gelukkig is er ook goed nieuws. Eindelijk, na al die maanden zwachten en woegen mocht ik donderdag de route van Zijne Koninklijke Bus en Zijne Koninklijke Boot bekendmaken. En met powerpoint laten zien waar de rollatorcorridor komt te liggen, zodat de Oud-Laweiter katknuppelaars, steenwerpers en boekhappers tenminste niemand in de weg lopen. Jawel, wij zijn een vitale en inventieve gemeente!



Zijne Koninklijke Bus zal - volgens plaatselijk gebruik -
 achteruitrijdend arriveren

Het begon al 's ochtends vroeg. Kom ik op mijn werk, zwaait de deur open nog voor ik binnen ben en staat daar de ambtenaar die zegt, ja we zagen je al aankomen op de monitor. Blijkt opeens het hele dorp al vol te hangen met bewakingscamera's. En of ik maar even snel een kam door mijn haar wilde halen, want er stond al een cameraploeg te wachten. Nou, om een lang verhaal kort te maken, daar gaat-ie dan...


Vele Laweiti hullen zich nu reeds in passende feestkledij!

Persbericht
Burgemeester Dolly Zuidkruis van de gemeente Sas-Laweit is blij met het grote enthousiasme in Laweit voor de ontvangst van het Koningspaar: 'De Sas-Laweiters zijn erg betrokken. Bij de organisatie van deze Koningsdag hebben wij dat weer eens aan den lijve ervaren. Talloze bedrijven, organisaties, verenigingen en heel veel vrijwilligers zetten zich met enorm veel energie en enthousiasme in om van deze dag een echt volksfeest te maken. Mede dankzij hen wordt het een echte Laweiter Koningsdag.'

De gemeente verwacht een groot aantal bezoekers in het dorp. Al is het in de eerste plaats een feest, in verband met de te verwachten drukte, de aanwezigheid van de Koninklijke familie en het grote aantal activiteiten zijn er extra veiligheidsmaatregelen genomen. Om in te kunnen staan voor ieders veiligheid geldt er een speciale Koningsdagverordening, waarin wegafsluitingen, vaarverboden, parkeren, standplaatsen e.d. zijn geregeld.


Bron: Dichtbij.nl



Het publiek is nu reeds gemaand om ruimte te maken
 
Zo.
Nu eerst maar eens even een lang weekendje naar de Wellness. Dat heb ik wel verdiend.

Hoort, zegt het voort,
Altijd leuk, zo'n Winterpoort!

Dolly Zuidkruis,
burgemeester Sas-Laweit

2 opmerkingen :

Anoniem zei

Steenwerpers? Als één waxinelichthoudertje al goed voor is voor een jaar hechtenis, wat moet hier dan wel niet van komen?

Anoniem zei

Is het geen idee om alle katknuppelaars, steenwerpers en boekhappers te verzoeken om zich tijdens de Koninklijke bustocht aan beide zijden van de Scheerjeweg te posteren. Die plek lijkt me er geknipt voor. Of er moet gezocht worden naar een permanente oplossing om dit gespuis te millimeteren.