DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


vrijdag 25 april 2014

DOLLY'S WETHOUDER 5

Alsof het allemaal al niet druk genoeg is met dat heen en weer gerij tussen Den Haag en Laweit en ook weer terug, moet je ook nog eens de wethouder voor de zoveelste keer gaan uitleggen wat ook al weer de bedoeling was. Maar vooruit, nog één keer dan. Stapje voor stapje. Voor de zekerheid.
  • We gaan met zijn allen laten zien dat Sas-Laweit niet alleen nu een prachtige, geweldige, vitale gemeente is, maar dat we ook een roemrijk verleden hebben. Daarom gaan we allerlei dingen van vroeger weer tot leven roepen. Met zijn allen.
  • Bijvoorbeeld: onze stoere spuitgasten van de brandweer sluiten het bezoek van Hunne Majesteiten af met het naspelen van de Grote Brand uit 1654. Met zijn allen.
  • Op het villakamp spelen ze de Grote Watersnood van 1916 na. Met zijn allen.
  • Daarna vieren we écht feest. Met zijn allen, die over zijn.
  • We doen het dus met zijn allen! Allemaal samen. Gezellig. Eén groot feest. Met zijn allen. Het kan dus NEVER NOOIT NIET de bedoeling zijn dat iemand solo in zijn eentje maar een eind weg rotzooit, en buiten het draaiboek om besluit om de Grote Buikloop van 1853 na te spelen. Ook niet als je wethouder bent. En het is al helemaal niet gepast om Zijne Koninklijke Mozaïek te gebruiken om te laten zien dat je je stinkende best hebt gedaan!



Hoort, zegt het voort,
hoe die man hier Geert en Goort!

Dolly Zuidkruis,
burgemeester Sas-Laweit

1 opmerking :

Anoniem zei

Met zijn allen? Samen? Laat me niet lachen! Het is mevrouw Zuidkruis voor en het is mevrouw Zuidkruis na, je kunt de tv niet aanzetten of mevrouw Zuidkruis dringt zich als een ware Hekking het beeld in, kwettert iets over geweldige gemeente en samen met zijn allen, en ondertussen worden alle anderen het beeld uitgebonjourd. En dan zou ik niet mijn eigen stinkende best mogen doen? Samen? Laat me niet lachen! Hunne Hoogheden mogen blij zijn dat ze morgen ook nog naar een andere gemeente gaan. Komen ze tenminste ook nog even op televisie.