DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


woensdag 2 april 2014

DOLLY'S WETHOUDER 3

Steen over been klagen ze in de buurtschappen over dat de wethouder wel van alles zou beloven, maar helemaal niks zou presteren omdat hij zo stronteigenwijs is, nooit iets wil begrijpen en dus ook nooit iets begrijpt. Onzin natuurlijk. Iedereen kan wel íets, al was het alleen maar sigaretjes roken en zeggen dat je je stinkende best doet. Toch krijgen de klagers misschien ongelijk, want de wethouder heeft Adviesbureau Vroegindeweij opdracht gegeven om een plan te bedenken voor de aanleg van een tankstation aan de provinciale weg. A small step for humanity, but a giant leap voor de wethouder, zullen we maar zeggen.

Win-win 2014  afb. 1     (bron: adviesrapport Caltex in de Nevel)      (artist's impression)             

Winnen is winnen
Binnen een week lag het advies klaar, in een keurig plastic mapje vol imposante getallen (tot zelfs 92%!) en kleurige illustraties. Bart-Jan Vroegindeweij wilde zelf wel even een toelichting komen geven in de raadsvergadering. "Doen, gewoon doen," zei Vroegindeweij. "Er zit hier vast wel olie in de grond, als je maar diep genoeg boort, en aan auto's is ook al geen gebrek. Een klassiek voorbeeld van een win-winsituatie." Vlotte vent trouwens. Leuk shirt ook, met die zwartblauwwitte blokjes.


Win-win 2014  afb. 2     (bron: adviesrapport Caltex in de Nevel)      (artist's impression)         

Toch ook jammer
Helaas had de oppositie weer even wat te zeuren:

Raadslid de heer van Leur memoreert zijn vraag betreffende de moeilijke toegang voor bijv. ambulances op een gedeelte tussen de Heenstraat en de Weersteeg i.v.m. een paaltje dat daar staat. Kan de wethouder al een reactie geven?
 
De wethouder zegt dat er naar de zaak is gekeken. Het betreffende paaltje staat er trouwens al 30 jaar. Het paaltje weghalen lost echter niets op omdat er ook nog een lantaarnpaal staat. Bovendien heeft het weghalen van het paaltje het nadeel dat verwacht kan worden dat daar auto’s geparkeerd gaan worden. Men zal het paaltje dus niet weghalen. Van de zijde van de ambulancedienst zijn tot op heden overigens nooit klachten ontvangen; het gaat maar om een paar meter.

uit: notulen raadsvergadering januari 2014

Zo. Dat is tenminste ferme taal van de wethouder. Wie durft er nu nog te beweren dat de man niets kan?

Zucht.

Hoort, zegt het voort,
als de boormachine boort
heeft de wethouder gescoord!

Dolly Zuidkruis,
burgemeester Sas-Laweit
 

2 opmerkingen :

Drs. Dré zei

Onze wethouders sparen duidelijk kosten noch moeite. Het detailniveau van alleen al de artist impression is van een schoonheid die niet in geld is uit te drukken... Doet een burger goed te zien dat de belasting revenuen van het kamp goed besteed worden.

Koos de Kampert zei

En zo is het maar net, absoluut zeker te weten! Alles van waarde is weerloos, alleen het weer is hier altijd waardeloos.