DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


woensdag 23 april 2014

DOLLY VERGUNT



Nog maar een paar nachtjes te gaan en dan is-ie er, de dag die je wist dat zou komen, oftewel Zijne Koninklijke Verjaardag! Het wordt nu dus allemaal wel erg spannend hoor, hier in het zenuwcentrum van de feestelijkheden, maar we gaan er met zijn allen een geweldige dag van maken, vooral nu steeds meer vrijwilligers, ondernemers en zelfs gewone mensen er zin in krijgen! De cameraploegen zijn niet van me weg te slaan en ze proberen me nu al te ontfutselen wat ik die dag zal aantrekken!

Een goed voorbeeld doet goed volgen. Dat bleek ook afgelopen week maar weer eens, nadat we Zijne Koninklijke Route en het ZK Programma hadden toevertrouwd aan de wereld. We sluiten het bezoek af met een demonstratie van de stoere spuitgasten van onze brandweer, die de grote brand van Laweit in 1654 gaan naspelen. Niet met onze echte kerk natuurlijk, met zijn wereldberoemde brandgeschilderde ramen, maar met een model van triplex. Toen de Oosterbuurters, die altijd alleen maar negatief zijn, dat lazen vonden ze dat zo'n leuk idee, dat ze spontaan aanboden om de watersnood van 1916 na te doen op het Villakamp Laweit.


Watersnood van 1916 (nagespeeld)                                             (artist's impression) 

Met dat mooie gebaar willen ze in één klap hun goede wil tonen voor een prettige samenwerking naar de toekomst toe. Ze hadden alleen nog een vergunning nodig voor het gebruik van triplex of multiplex. Of perspex of zoiets. Ik weet de naam niet meer precies, maar ik heb de vergunning meteen getekend en zelfs de datum van afgifte een maandje vervroegd, zodat de termijn van bezwaarmaken inmiddels was verstreken. Is niet zo´n probleem hier, dat doen we wel vaker als slagvaardigheid vereist is, of als er extra leges worden betaald.

Alles wijst erop dat deze eerste Koninklijke Verjaardag een gedenkwaardige dag voor onze vitale gemeente wordt. Sas-Laweit zal op de historische kaart gezet gaan worden!

Hoort, zingt het voort,
ons oorverdovend slotakkoord!

Dolly Zuidkruis,
burgemeester Sas-Laweit


PS: ik weet het al weer; het was semtex, geen triplex. Maar ach, what's in a name?

2 opmerkingen :

Anoniem zei

Hier in de Schotse hooglanden hoor ik dat Villakamp Laweidt bewoners het kunstzinnige tegelbordes hebben bezoedeld? Dat is toch een schande!?

Nu heeft onze gemeente een goede naam op gebied van wets-handhaving (al heeft ze meer ervaring met verkeerswet handhaving dan met stoute mannetjes), dus geen twijfel mogelijk, de raskallen zullen worden opgepakt en streng gestraft, dit lijkt mij een prima taak voor burgermoeder Dolly Zuidkruis.

Bart-Jan Vroegindeweij zei

Hi Scotty,
Thx voor je medeleven. Je hebt gelijk, het is een bloedige schaamte, maar de daders zullen hun gerechtvaardigde straf niet ontlopen. Daar ben ik van overtuigd, zo helpe mij met ons! Overigens doen in Laweit inmiddels de wildste geruchten de ronde. Eén daarvan is dat de burgermoeder morgen een ingelaste bladzijde aan haar dagboeken toe gaat voegen.

Carry on!
BJV