DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


zondag 20 april 2014

NO-RISK DOLLY

Soms heb ik wel eens zoiets van waar doe je het eigenlijk allemaal voor, maar als ik dan zie hoeveel blije gezichten ik zie als mijn aanwezigheid ergens is, dan weet je weer waarvoor je het doet. Echt wel! En heus niet alleen om het merk Zuidkruis te promoten, hoewel dat natuurlijk nooit geen kwaad kan met het oog op de fusie, maar ook omdat het ambt van burgermoeder dat nu eenmaal vereist.

Kortom, we gaan er samen met de vele vrijwilligers en ondernemers een hele mooie dag van maken, van deze historische dag die je wist dat zou komen! Een overweldigende, nee, werkelijk oorverdovende kleurenpracht zal het worden! We merken nu al dat de bekendheid van het dorp toeneemt en we zien meer toeristen verschijnen. Daar gaan we op lange termijn nog veel meer van merken en zeker te weten niet alleen doordat er steeds meer Oost-Europische kentekens van en naar het villakamp rijden.

Polsbandjes
Intussen belooft de dag die je wist dat zou komen een onvergetelijke Koningsdag te worden! Natuurlijk gaat dat gepaard met de nodige veiligheidsmaatregelen, maar dat snapt natuurlijk zelfs de wethouder wel. Zo krijgt bijna iedereen een polsband, maar let wel: een polsbandje geeft niet in alle gevallen garantie op doorgang of toegang! Het hangt ervan af of u (als bezitter van een polsbandje) tijdig aanwezig bent, d.w.z. vóór 9 uur, respectievelijk eerder, mochten de publieksvakken zijn volgestroomd en dus worden afgesloten. Het Guusje Ronszplein is enkel en alleen toegankelijk voor Zijne Koninklijke Familie, mits voorzien van een oranje polsbandje en de bijbehorende schriftelijke papieren.

Wie krijgen geen polsbandje?
De bewoners van Havenstraat, Zwetselkade, Hillegersgracht, Oosterbuurt en Dwarspad krijgen geen polsbandjes. De rest van de wereld wel. Woont u in een van deze bovengenoemde straten? Zorg dan dat uw visite vroeg komt om bijvoorbeeld samen met u te ontbijten of zelfs de avond voor Koningsdag bij u komt slapen!

Enkelbandjes
Alle meelzakkers, waxinelichtwerpers en keiensmijters krijgen een elektronisch enkelbandje, waarmee ze hun afwezigheid kunnen verantwoorden. Ook in dit geval geldt weer: blijf op tijd, d.w.z. vóór 9 uur, uit de buurt!




Het is een geweldige kans voor ons om al het mooie dat we hebben in Laweit aan heel Nederland te laten zien. En over mooi gesproken, deze Dolly gaat nu mooi even eerst een afspraak maken bij de kapper. Ik zeg maar zo, met haar loop je geen risico!

Hoort, zegt het voort:
Niet gepolsband? Niet gescoord!


Dolly Zuidkruis,
Burgemeester Sas-Laweit

PS: Het is eindelijk gelukt een afspraak te maken met de kapper. Weliswaar niet meer hier in het dorp, want Fabiënne zit al helemaal vol omdat tout Laweit er natuurlijk pico de luxe uit wil zien, maar in Den Haag kon ik nog wel even terecht, en daar moest ik toch zijn, vanwege de voorbereidingen op mijn leven als kopstuk. Bovendien woon ik hier stiekem.

1 opmerking :

Anoniem zei

Hahaha! Hij is eindelijk weer eens leuk, vooral dat van die Oosteropische nummerborden!