DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


zondag 26 februari 2012

HOUDBAAR TOT

Alles heeft zo zijn tijd en een béétje kruidenier weet dat. Om zijn klanten zo lang mogelijk tevreden te houden zorgt hij er dan ook voor dat er geen rommel in zijn schappen ligt. Op bijna alle producten die de kruidenier te koop aanbiedt staat een stempeltje van de fabrikant, dat aangeeft vanaf welke datum je moet vrezen voor rot of ander bederf. Zo kunnen de klanten zelf controleren of de kruidenier wel deugt.

Soms echter is een stempeltje abuis, bijvoorbeeld als een vacuümverpakking beschadigd is en de kaas stiekem toch is gaan schimmelen. Een béétje kruidenier neemt dan zonder probleem die kaas terug, retourneert het aankoopbedrag of geeft je een nieuw stuk mee.


Eigenlijk zou dat ook voor bestuurders en toezichthouders moeten gelden. De voorzitter van de Raad van Bestuur van de Meerwijkse ScholenGroep is, nadat hij de uiterste houdbaarheidsdatum ruim overschreden had, uiteindelijk toch nog gedumpt. Maar hoe is het in vredesnaam mogelijk dat de Raad van Toezicht, rottend en schimmelend, nog steeds vast in het pluchen zadel zit en gewoon kan doen of haar neuzen bloeden, in plaats van verder te kijken dan ze lang zijn?

Jelle Katoen

Geen opmerkingen :