DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


maandag 20 februari 2012

OSCAR VOOR ORCAS

Sylvia Borin, lijstrekker van de Dierenpartij mailde ons het onderstaande bericht, met het verzoek om het te plaatsen.

Door haar grappige standpunten en haar bijzondere partijprogramma was mevrouw Borin ons al eens opgevallen. Bovendien lijkt haar schrijfstijl ons wel overkomelijk of desnoods te redigeren en dus hadden we al eerder zoiets van misschien kan zij wel een van de vaste Columnisten van Katoen worden. We moesten haar alleen nog vragen, maar dat hoeft nu dus niet meer en het is nog veel goedkoper ook, zo. Voorlopig zijn er toch nog geen serieuze verkiezingen in aantocht, er valt op dit moment geen lijst te rekken of een stem te winnen, dus wat is nou helemaal het risico? Borin kan haar eieren kwijt en wij lusten ze natuurlijk wel rauw. Een klassiek voorbeeld van een winwinsituatie.

Wij blij, zij blij, zei
Vroegindeweij



OSCAR VOOR DIEREN?
Als lijstrekker van de Dierenpartij ben ik voor duidelijkheid en heldere keuzes. Vandaar dan ook dat ik me graag meng in discussies, zoals bijvoorbeeld nu, over de vraag of ook dieren in aanmerking kunnen komen voor een Oscar. Mijn antwoord daarop is ja en nee, want daarover moet je genuanceerd denken. Ik zet de argumenten even op een rijtje.

Argumenten die zeggen van ja
  • Vroeger was het zo dat dieren erbarmelijk acteerden. Neem bijvoorbeeld Flipper. Geen zinnig woord uit te krijgen, alle takes moesten wel tien keer overnieuw en bovendien was Flipper in werkelijkheid wel zes verschillende dolfijnen, want je zag toch geen verschil tussen al die vissen. Maar tegenwoordig heb je ook dieren die echt wel wat kunnen, zoals bijvoorbeeld die pinguïns in allerlei programma´s over de zuidpool. Die kunnen wat de Dierenpartij betreft allemaal in aanmerking komen voor een Oscar.
  • Als alle filmpinguïns ter wereld een Oscar zouden krijgen, dan zijn we in één klap door de voorraad voor de komende drieduizend jaar heen. Dat scheelt kostbare discussietijd in de toekomst.
  • Een Oscar voor een dier is een blijk van waardering voor smensen beste vriend. Bovendien kun je een hond leren apporteren met een Oscar. Gewoon uit een taxi gooien en "Zoek!" roepen. Daar wordt de hond ook blijd van.

Argumenten die zeggen van nee
  • Het zijn natuurlijk weer ménsen, die dat vinden; de dieren zelf wordt weer eens niets gevraagd. Als je het de dieren zou vragen, zouden ze zeggen, "echt wel lekker belangrijk zo'n Oscar! Gewoon een zoethoudertje om ons dieren te kunnen blijven uitbuiten!"
  • Dieren kunnen geen dankwoord uitspreken, behalve papegaaien dan, maar die kunnen weer niet goed acteren.
  • Ook spannen vijf beroemde orca's in Amerika een geding aan omdat ze vinden dat ze als slaven worden behandeld. Daarover ga ik binnenkort nog een aparte mening vormen, want dat is een ingewikkeld vraagstuk, dat niet zo zwart-wit ligt als de media orca´s wel eens afschildert.

Conclusie en standpunt
De stand is dus drie tegen drie en dat betekent een gelijkspel. Het standpunt van de Dierenpartij over deze kwestie is daarmee helder: ja en nee. Met andere woorden: ook dieren kunnen in aanmerking komen voor een nominatie, maar ze mogen niet ook echt een Oscar winnen, want dan is het eind zoek natuurlijk. Er wordt toch ook geen Oscar uitgereikt voor het beste ding?

Dieren in animatiefilms en tekenfilmfiguren vallen natuurlijk in een aparte categorie omdat ze veel beter acteren dan gewone dieren. Omdat één voorbeeld vaak meer zegt dan duizend niet-voorbeelden komt hier een voorbeeld: de rat. Wij van de Dierenpartij vinden dat die genomineerd moet worden vanwege zijn rol als rat in Ratatouille. En Bambi verdient een Oscar voor zijn gehele oeuvre. Daar gaan wij binnenkort pal voor, als Dierenpartij.

Dit bericht verschijnt onder auspiciën van Blogsmederij Vroegindeweij.

Geen opmerkingen :