DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


maandag 19 maart 2012

DIERENQUIZ 1

We hebben het geweten. Nauwelijks was het vorige blog verschenen of de quizvragen begonnen binnen te stromen, en het houdt maar niet op. Het lijkt wel of niemand niks beters te doen heeft dan zelfs onder werktijd naar de Columnisten van Katoen te surfen!

Maar ik heb daardoor wel zoiets van daar ben ik best blij mee.

De eerste vraag
Sylvia Borin stuurde de allereerste quizvraag op. Heel verrassend was dat niet, want als beleidsmedewerker onderwijs en kwaliteit van de Meerwijkse Scholengroep weet mevrouw Borin natuurlijk als geen ander hoe je een goede vraag kunt stellen en hoe je die het smartst kunt formuleren. Daarvoor heeft ze immers zelf een heel scala aan formatjes ontworpen, en ook nog een speciaal formulier om al die verschillende formatjes overzichtelijk mee op te slaan. Nee, mevrouw Borin heeft haar zaken keurig op een rijtje, die zul je niet gauw op nalatigheid kunnen betrappen. Bovendien is mevrouw Borin lijstrekker van de Dierenpartij, dus iets met dieren of toerisme doen is haar wel toevertrouwd!

De vraag van de week:

Het przewalskipaard is genoemd naar 

A. Philip Freriks
B. Frans Bauer
C. Nikolaj Przewalski
D. J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart 

Stiekeme Hint van Sylvia: het juiste antwoord is te vinden in de Dierenencyclopedie van Prof. Dr. B. Grzimek 



Antwoorden op de vraag van Sylvia kunt u tot 1 april (geen grap) sturen naar
en wie weet, maakt u wel weer kans op zo'n felbegeerd zwerfboek!
Nieuwe vragen zijn ook altijd welkom.

bartvroegindeweij@hotmail.nl

Geen opmerkingen :