DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


woensdag 20 augustus 2014

DOLLY MAAKT ZICH OP

Graag stel ik mij nog even aan u voor. Mijn naam is Siebe Proximus. Ik ben woordvoerder en casemanager villakamp Laweit.

De basis van alles wat wij doen is communicatie tussen mensen. We hebben elkaar nodig om successen te kunnen boeken.Terugkijkend ben ik mijn hele leven bezig geweest met mijzelf specialiseren in mens-tot-mens communicatie, de toepassing daarvan in het dagelijks (bedrijfs)leven en kennisoverdracht over alles wat ermee samenhangt. Ook ben ik gespecialiseerd in het gebruik van zinloze spaties, het weglaten van lees tekens en het bezigen van niets verhullend en scherp slijpend taalgebruik.



Wat moet ik mij daarbij voorstellen?
Zeg altijd direct duidelijk waar het op staat. Laat geen ruimte voor twijfel, tenzij je pas uit de kraam komt. Laat ik één voorbeeld geven dat meer zegt dan duizend niet-voorbeelden. Leest u even mee, ook de Westerbuurters op de tweede rij?




Is dit een duidelijk bericht?
Nee. Het laat teveel vragen onbeantwoord. Laten we beginnen met de kop van het berichtje. Wie had dat vuurwapen nu eigenlijk, de politie of de 24-jarige Purmerender? En waarom zetten agenten een man aan de kant, en niet zijn auto? Hoe kun je met een ingevorderd rijbewijs chaufferen? Ik bedoel, als het is ingevorderd, waar is het dan? Kennelijk tóch in de zak van die Purmerender? Maar dan is het toch niet ingevorderd?

Vragen, vragen en nog eens vragen... Een béétje woord voerder had bovendien duidelijk gemaakt wat die Purmerender überhaupt in een imaginaire gemeente als Sas-Laweit te zoeken had, maar zelfs dat is tegenwoordig kennelijk teveel gevraagd. Als je zó begint kun je net zo goed meteen ophouden, want ik heb ook wel iets beters te doen dan stagiaires met puistjes bij te scholen in dingen die jullie allang al op de Opleiding hadden moeten leren!


By the way
Nog tot aan staande zaterdag hebt u de mogelijkheid om mee te denken over welke weg naar het villakamp er het meeste niet gaat komen. Dat lijkt me een heldere afspraak waarmee we verder kunnen. Laat daarom uw voorkeur nog per omme gaande weten aan ons interim hoofd PZ. Tevens maakt u dan kans op een eervolle vermelding in dit blog. En zoals altijd geldt: meeste stemmen gelden.

Siebe Proximus
woordvoerder en casemanager villakamp Laweit

PS: Burgermoeder Dulcinea Zuidkruis maakt zich op voor 50% terugkeer op arbeidstherapeutische basis. Zij wenst al haar fans en volgers de hartelijke groeten.




Geen opmerkingen :