DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


zondag 7 september 2014

DOLLY'S WETHOUDER 6

Sommige mensen twijfelen openlijk aan de capaciteiten van de wethouder. Niet alleen omdat hij zo ongeveer een jaartelling, vier ambtenaren, een woordvoerder en een keesmanager geleden herhaaldelijk beloofde dat er nu toch echt snel een ontsluitingsweg zou komen ("nee echt, ik heb er het volste vertrouwen in en onze jurist ziet dat ook zo"), maar vooral omdat - nou ja, een voorbeeld zegt meer dan duizend niet-voorbeelden.



Vorige week kwam de wethouder terug van zijn vakantie op een bevriend villakamp, in een ver en exotisch oord. Daar komt hij elk jaar, maar dit had hij nog nooit meegemaakt, vertelde hij. Nou ja, afgezien dan van Free Nelson Mandela en Free Willy, dat schattige orca'tje uit die film. De beheerder van het kamp had hem, de wethouder (in het diepste geheim!!!) toevertrouwd dat Umprellas en Chairs, twee dappere vrijheidsstrijders die al jaren tegen hun zin vastzitten, misschien wel vrij kunnen komen als er maar voldoende losgeld wordt betaald. 

Dus volgende week buigt de raad van onze energieke gemeente Sas-Laweit zich over een voorstel van de wethouder om hier kredieten beschikbaar voor te stellen. Daarmee staat onze vitale gemeente nog eens een keer extra op de kaart, heeft de wethouder zich volledig gerebiliteerd en wordt er misschien wel een brug of een school naar mij genoemd!

Hoort, zegt het voort,
Deze raad gaat wel akkoord.

Dolly Zuidkruis,
Burgemeester Sas-Laweit

Dit bericht is geredigeerd, gecorrigeerd en aangevuld door woordvoerder Proximus


Geen opmerkingen :