DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


woensdag 8 oktober 2014

DOLLY LIJKT

Ik heb zo 's wat zitten rekenen en zoals de vlag er vooralsnu bijhangt, daar word ik niet direct blijd van. Nog maar krap drie maanden te gaan. Drie maanden, oftewel twaalf weken, oftewel nog maar vierentwintig blogs voordat we gaan fuseren met Gravezuid en Meerwijk.

Al zijn de lijken nog zo snel...
Hoe moet het daarna verder met de vlekkenplannen voor het tankstation? Hoe moet het verder met de schapenschuur van Dootje, met de gastransporten door dichtbevolkt gebied? Met de ruimte voor ruimteregeling, met Natura 2000, met de vragen die de uitvoeringsdienst nog steeds niet heeft beantwoord, en al die andere zoethoudertjes, smoezen en uitvluchten die de wethouder telkens opnieuw uit zijn hoge hoed tovert? Hoeveel lijken liggen er eigenlijk nog in de kast van de wethouder?

Aan de andere kant: deze geschiedenis kent al een lange geschiedenis, zegt de wethouder, dus we zitten echt niet te wachten op ook nog 's een hele lange toekomst, die bovendien steeds langer gaat duren naarmate de tijd verstrijkt. Als straks het moment eenmaal daar is, en ik zeg met nadruk áls, dan is die geschiedenis inmiddels nóg langer geworden, dus wat schiet je er per saldo dan eigenlijk mee op?

...Siebe achterhaalt ze wel!
Onze keesmanager Siebe Proximus zegt dat de oplossing voor de hand ligt. Je moet gewoon even over de materies heen kijken. Als we allemaal meedoen kan dat, want hij heeft hypnose gestudeerd. Dus dat hij tot drie telt en we allemaal in een diepe, diepe slaap vallen. Luister, luister goed.

Van hier tot aan de toekomst duurt zeg maar 24 uur. Dan rekenen we eerst tot aan de helft. Daarna hebben we nog twaalf uur te gaan. Die deel je ook weer in tweeën, dan hou je nog zes uren over tot aan de toekomst. Als je die weer in tweeën deelt, nog drie uren, dan nog anderhalf uur, nog 45 minuten, enzovoort. Je deelt gewoon de tijd steeds opnieuw, tot in het oneindige in tweeën, net zolang totdat je er achter komt dat je de toekomst nooit zult bereiken. En dus hoef je je over die ontsluitingsweg ook niet druk te maken, want die komt er op die manier never nooit niet. Laat de wethouder dus maar lekker doormiepen over zijn overvliegende trekvogels en rondwoelende Noorse muizen.

Ik ben dan wel geen fan van Proximus, maar daar heeft-ie natuurlijk wel een punt. Die drie maanden komen we zo ook nog wel door. Als de dijken het begeven onder het zware vrachtverkeer... ach, who cares? Lodewijk de zoveelste zei het al: na ons de zondvloed! Kunnen we meteen zien of de wethouder een ark uit zijn mouw kan toveren om zijn volgelingen te redden. En anders kan die Israelische sexrabbijn het misschien even komen doen?

Zondvloed wegens dijkdoorbraak (oefening op beperkte schaal)


Hoort, zegt het voort:
het lijk wordt weggestukadoord!

Dolly Zuidkruis,
burgemeester Sas-Laweit


Dit bericht is gecorrigeerd, aangevuld en herschreven door Siebe Proximus, woordvoerder, keesmanager en gecertificeerd hypnotiseur.
Ook voor al uw bedrijfsuitjes, kinderfeestjes, enz. enz.

Geen opmerkingen :