DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


vrijdag 21 maart 2014

DOLLY HARDOP

Als burgermoeder sta je boven de partijen. Daarom ben ik ook heel erg tegen een gekozen burgemeester, maar dat schijn je dan weer niet hardop te mogen zeggen in mijn partij, die gelukkig niet meedeed aan de verkiezingen in onze gemeente omdat er helemaal geen verkiezingen waren, maar dit terzijde. En anders hadden we echt wel vet gewonnen, zeker weten.

Maar er zijn toch een paar dingen over dat hardop zeggen, die ik niet begrijp. Eerst zei iedereen van die Wilders, dat je daarvan niet hardop mocht zeggen dat-ie op Hitler lijkt, terwijl iedereen wist dat dat echt wel zo is. De werkelijkheid mag dan wel te absurd zijn om te verzinnen, maar de geschiedenis liegt in het algemeen niet. En ja hoor, sinds gisteren vindt opeens iedereen dat die Wilders over een schreef is gegaan. Schande zus en schande zo, en sterker nog, als hij zijn woorden niet terugneemt gaan we niet met hem samenwerken. Het lijkt hier wel Neurenberg, het lijkt hier wel Goebbels, het lijkt hier wel Hitler. Opeens ben je wél salonfähig als je zoiets roept.

Ik begrijp dat niet zo goed.

Kwestie van een goede kapper













Die Wilders is het probleem niet. Het probleem zit 'm in al die kiezers die zeggen dat ze geen fan van hem zijn, maar dat-ie toch wel een punt heeft, en die daarom al dan niet openlijk op de PVV stemmen. Het probleem zit in de partijen die zeggen dat ze geen fan zijn van de PVV, maar die partij wel omarmen als gedoogpartij of als coalitiepartner. Het probleem zit in het toeval en in de geschiedenis, die de Von Stauffenbergs heeft laten mislukken.

Moge de geschiedenis zich niet herhalen.

Denk daar maar eens over na; deze Dolly is minder blond dan ze lijkt.
Kwestie van een goede kapper.


Kwestie van een goede kapper



Hoort, zegt het voort,
Dolly heeft getussendoord.

Dolly Zuidkruis
Burgemeester Sas-Laweit

1 opmerking :

Anoniem zei

Met alle respect, maar het zijn de media die de abjecte vergelijkingen heeft gemaakt. Ik vind dat je niet alle Wildersen zomaar kunt wegzetten als blondgeworden gelukszoekers. Het gaat alleen om de criminele Wildersen, zoals die Geert Wilders van de PVV.