DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


woensdag 17 december 2014

DOLLY´S LENTEFEEST

Soms hoor je de mensen in het land wel eens zeggen dat de wethouder een domoor is en een prutser, maar was de werkelijkheid maar zo simpel. De wethouder kan af en toe namelijk wel degelijk iets. Dan verbaast hij vriend en vijand met onvoorziene moves en tovert hij geniale oplossingen voor niet-bestaande problemen uit de hoge hoed, zodat alle neuzen weer even dezelfde kant op worden afgeleid.
Zo ook vandaag.

Wat wil het geval?
Gisteren nog verzuchtten we met zijn allen "kon het maar altijd winterparty wezen", en wat blijkt nu? In het diepste geheim en met terugwerkende kracht, zodat de bezwarentermijn inmiddels is verlopen, heeft de wethouder toestemming gegeven voor het organiseren van een groots Lentefeest op het villakamp.

Ook al was de winterparty een geweldig succes, mijn vrinden van het kamp hadden zoiets van dat het nóg beter moet kunnen. Weet u het nog, dat spotje op de radio? "Weeskinderen, straatmuzikanten, je kunt ze zomaar tegenkomen..."
Dat moet ze op een idee gebracht hebben.


Groot Lentefeest op villakamp Laweit...

En dus...
Noteert u maar vast in uw agenda:
Van 25 tot en met 29 april vindt op villakamp Laweit het Grote Lentefeest plaats. Het kamp wordt dan omgetoverd tot één groot vluchtelingenkamp, zoals je ze ook aan de Syrische grenzen of in Soedan kunt vinden. Niet alleen weeskinderen en straatmuzikanten, maar ook voedseltekorten, drinkwaterschaarste, gebrek aan medicijnen, stinkende wc's - je kunt ze zomaar tegenkomen. Ontbrekende ledematen, baby´s vol met vieze vliegen en nog tal van andere authentieke details gaan de duizenden bezoekers de unieke gelegenheid bieden om met eigen ogen te proeven hoe het leven in een vluchtelingenkamp er in werkelijkheid uit ziet.
En dat alles gewoon hier in ons eigen schone Holland, zonder dat je er voor naar zo´n achterlijk zuidelijk land hoeft te vliegen.


... met tal van sfeervolle details!

Maar mag dat zomaar?
Ja hoor. De ambtenaar heeft alles heel netjes geregeld. De "vluchtelingen" zijn namelijk niet echt. Hun rollen worden gespeeld door Oosteropische EU-burgers voor wie geen asiel aangevraagd hoeft te worden, vanwege dat ze al lid zijn van de Europische Unie. En ze waren hier toch al.

Bovendien lijken ze toch allemaal op elkaar.


Hoort, zegt het voort,
ook een slagboom is een poort.

Dolly Zuidkruis,
burgemeester Sas-Laweit
(nog 14 lange dagen)

Geen opmerkingen :