DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


woensdag 3 december 2014

DOLLY´S DUBBELIE

Iets minder dan een maand te gaan,
dan is 't gedaan met ons bestaan,
dan is het trotse Sas-Laweit
voorgoed voltooid, verleden tijd.
Zo rijmt de Sint zijn slotakkoord
dus hoort en zegt het nu vast voort!

Over vier weken wordt de gemeente Sas-Laweit opgeheven.
Dan wordt ons gemeentehuis opgewaardeerd tot een servicepunt in Huize Avondrood, waar je elke donderdag liefst zes uur lang terecht kunt (tussen de middag gesloten wegens dutjes). Of anders op maandagmiddag, maar dan alleen na telefonische afspraak. Dus kunt u daar een beetje rekening mee houden als u van plan bent om te gaan bevallen of wilt melden dat u bent overleden?



Na vandaag nog acht afleveringen van dit blog, en dan is sloesj. Dat geeft best wel dubbele gevoelens, van opluchting en van weemoed. Van heimwee naar het verleden en van honger naar de toekomst. Misschien stel ik me wel verkiesbaar voor de provinciale staten.

Maar eerst nog het midwinterfestival. Nog één keer samen met zijn allen helemaal vol op het orgel in de herfst van onze vitale gemeente, met al die weemoedig gezellige kraampjes en stalletjes, orkestjes en wegafsluitingen, waar levende standbeelden, kwijlende bedelaars en andere feestelijk verklede middenstanders de stromen bezoekers GRATIS vermaken, waar speciaal afgerichte parkeerwachten gehuld in taakstrafhesjes de duizenden auto´s naar authentieke moerasparkings à vijf euri dirigeren, en waar al die andere honderden vrijwilligers twee dagen lang de regen en de snerpende kou gaan trotseren om samen met zijn allen onze vitale gemeente nog één keer op de toeristische kaart te zetten.

Als burgermoeder zijnde prijs ik me gelukkig dat ik deze dagen feestelijk mag openen.
En daarna weer snel terug naar Den Haag kan gaan.


Dolly Zuidkruis,
burgemeester van Sas-Laweit
(nog 28 dagen)

1 opmerking :

Anoniem zei

Hello Dolly,
Nou meid lekker dan, nog een paar weekjes en dan de garoeten. Maar er zijn nog wel een paar dingetjes die je nog netjes moet afronden.
Van de week had ik nog een Oosterbuurter op de koffie, ja je zal wel denken het lijkt bij Granny wel een koffiesjop. Maar verder dan een bakkie met een tompoes van de bakker, komen we hier niet.
Wel lekker, maar niet Stonet.
Waar het om gaat, die Oosterbuurters hebben, dat weet je al jaren last van die Kip met z'n Parkie, z'n vrachtwagens en natuurlijk de sjalettenen, die tegenwoordig weer sta-caravans heten.
Bleid, terug in de tijd. Rijmen kan ik ook, je ziet het.
Waar was ik ook alweer, o ja de Oosterbuurters.
Ze zitten daar met pakken brieven van je lui, ondertekend met: "zodra dit mogelijk is, zullen wij u hierover nader berichten".
Ze wachten daar op de Oosterbuurt al jaren, maar horen niets. Dat ken toch niet, dat is toch te dol voor woorden.
Zelfs die Sieb, aangesteld voor de kommunikatie, heeft de stekker eruit getrokken. Laat niks meer horen.
Dus advies van je vrindin, effe netjes afwerken die zaak voor je vertrekt. Je weet ze doen daar aan Voedoe, in de Oosterbuurt, voor je het weet komen ze in het Haagse bij je spoken.
Nou meid, we zien elkaar wel bij het winterspektakel. Lekker met een gluwijntje.
Doei,doei. Je vrindelijke vinding.
Granny Smith