DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


zondag 14 december 2014

DOLLY'S WINTERPARTY

Zó enig en gezellig allemaal, gisteren. Honderden, duizenden mensen wisten de weg naar onze vitale gemeente te vinden. Het dorp stroomde helemaal vol met toeristen uit vele heinden en verten, tot zelfs uit Limburg aan toe. Had onze PR-adviseur dus toch gelijk toen hij zei dat we spotjes op zijn radiozender moesten laten uitzenden. "Weeskinderen, straatmuzikanten - je kunt ze zomaar tegenkomen..." Komt dat zien, komt dat zien, Sas-Laweit gaat terug in de tijd. Zoiets was het. Laat u verrassen door zo goed als tandeloze bedelaars, sta oog in oog met echte weeskinderen uit de tijd van de zwavelstokjes, of geniet met volle teugen van de gratis besmettelijke ziektes. Het vieve Sas-Laweit koestert opnieuw de littekens van het geheugen.

Weeskinderen...

Even dreigde nog een knik in de kabel, toen de storm van vrijdag een scheurtje in een tent blies, maar onze PR-adviseur maakte daar meteen een compleet drama van, zodat de radio bol stond van de opgeblazen berichten en ook de ramptoeristen in grote getallen ons mooie Laweit weer wisten te vinden. De terrassen puilden uit en overal zag men blijde gezichten!

Omdat ik altijd al iets met dieren of toerisme heb willen doen, beveel ik u vanuit het veilige Den Haag een bezoek aan het gastvrije Laweit van harte aan! Maar wees er snel bij, want om half vijf gaat de zon onder. Dat is dan wel weer het nadeel van zo´n feest midden in de winter.
 
Straatmuzikanten...

Hoort, zegt het voort,
en wordt ook geringeloord!

Dolly Zuidkruis,
burgemeester Sas-Laweit
(nog 17 dagen)

PS: Omdat we steeds vaker de verzuchting horen dat het zo jammer is dat dit geweldige midwinterfeest niet veel vaker wordt georganiseerd, kan ik bijna niet voor me houden dat de wethouder daar een welriekende oplossing voor gevonden heeft. Maar daarover woensdag meer.

Geen opmerkingen :