DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


zondag 7 december 2014

SIEBES BLAZOEN

Tot voor kort kraaide er geen hond naar, maar de laatste tijd doen steeds vaker geruchten de ronde.

Keesmanager Proximus zou er een niet alleen dubbele agenda op nahouden, maar ook minstens twee heren dienen. Hij zou niet alleen in dienst zijn van onze gemeente, maar tevens een ruime bonus opstrijken van het villakamp. Steeds vaker duikt de naam Proximus op. De toewijzing van de Midwinterfeesten aan onze vitale gemeente zou doorgestoken kaart zijn, de organisatie van de WK balgooien zou zijn "geregeld" door WBTF-leden uit ontwikkelingslanden in de financiële watten te leggen. Wordt er in de supermarkt of op de tennisbaan gesproken over corruptie, omkoping, geheime Zwitserse bankrekeningen of Bahamaconstructies, dan valt de naam Proximus vaak in één adem. Boze tongen beweren zelfs dat de uitslagen van FC Laweit gematchfixt zijn na bemiddeling door de heer Proximus.

WK Balgooien 2018 toegekend aan Sas-Laweit                           (foto: Douwe Waterdonk)

Als burgermoeder betreur ik dat zeer. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat een eerzame gemeente als Sas-Laweit wordt geassocieerd met dit soort infame verdachtmakingen. Voor de toerist is dat niet aanlokkelijk. De gemeente heeft daarom al geruime tijd geleden aan Proximus opdracht gegeven om met terugwerkende kracht een eigen onderzoek in te stellen naar mogelijk frauduleus handelen. Vorige week heeft de commissie-Proximus haar rapport aangeboden aan het college. Om doorslaggevende redenen blijven de conclusies uit dit rapport geheim, maar uit de samenvatting is ons gebleken dat van onregelmatigheden geen sprake is. Waarvan akte.

Hoort, zegt het voort:
Ik geloof in hem zijn woord.

Dolly Zuidkruis
burgemeester Sas-Laweit
(nog 24 dagen)





3 opmerkingen :

Anoniem zei

Beste mevrouw Dolly,
Het is goed te horen dat de slager zijn eigen vlees keurt, en dat het business als usual is in de gemeente Sas Laweit.
Nou is die metafoor van die slager wel een beetje een foute, gezien die dames die van alles melden over die meneer Siebe.
Dat is wel een liefhebber van een stukje vlees, als ik het goed begrijp.
Na de foute wethouder die huisjes aanprijst, de creatieve ambtenaren, de klets maar uit je nek wethouder,de reparatie besluiten waardoor alles kan en mag en de vul zelf de rest maar in, dus nu de grote graaier Siebe.
Arme Oosterbuurters, eind 2014 nog steeds geen weg en belogen en bedrogen.
Ach nog 24 dagen te gaan, het kan vast nog veel gekker. We wachten met spanning de knaller af.

Sylvia Borin zei

Misschien is het goed om te weten dat een hond niet kraait. Vrije uitloophonden tenminste niet.

Siebe Proximus, woordvoerder zei


Ja kijk, als we al beginnen met elkaar op woorden te pakken, kunnen we net zo goed meteen ophouden.